Τετάρτη 27 Μαΐου 2020
x

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ C

Η νέα Επιτροπή Διαπραγμάτευσης αναδιοργάνωσε τη διαδικασία και την επανεκκίνησε για τα φάρμακα της Ηπατίτιδας C, τονίζει το υπουργείο Υγείας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων η διαδικασία διαπραγμάτευσης για τα φάρμακα της ηπατίτιδας C.

Αυτό συνεπάγεται σημαντικό οικονομικό όφελος για τη χώρα, καθώς επετεύχθη σημαντική μείωση στις τιμές των φαρμάκων, σε σχέση με τις τιμές οι οποίες είχαν συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης που διεξήγαγε η προηγούμενη Επιτροπή, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας, σε ανακοίνωσή του.

«Με την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα Επιτροπή Διαπραγμάτευσης αναδιοργάνωσε τη διαδικασία, θέτοντάς τη σε νέες βάσεις και την επανεκκίνησε για τα φάρμακα της Ηπατίτιδας C. Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, συμφωνήθηκε επίσης η αναδρομική ισχύς της εν λόγω συμφωνίας, προκειμένου να διασφαλιστούν σημαντικότατες εκπτώσεις, πέραν των προκαθορισμένων, clawback και rebate και η μείωση του κόστους για το 2ο εξάμηνο του 2019», τονίζει χαρακτηριστικά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ