Κυριακή 11 Απριλίου 2021
x

ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΛΥΡΑΚΗ: ΕΠΙΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

Εξεδόθη βούλευμα που κάνει λόγο για κακουργηματικές πράξεις κάποιων, που οδήγησαν στον θάνατο τον πρώην υπουργό-Αντιμετωπίζεται ως δολοφονία.

Συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες στις 24 Ιανουαρίου έχασε τη ζωή του ο Σήφης Βαλυράκης. Βούλευμα που αναφέρεται σε κακουργηματικές πράξεις ανοίγει το δρόμο για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 48ωρο σημειώθηκαν ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, εξεδόθη βούλευμα που κάνει λόγο για κακουργηματικές πράξεις κάποιων, που οδήγησαν στον θάνατο τον πρώην υπουργό και πλέον η ιστορία της Ερέτριας αντιμετωπίζεται ως δολοφονία. Σε αυτό το δεύτερο επίπεδο, η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη είναι αποφασισμένη να επικηρύξει τα πρόσωπα που έστειλαν τον 78χρονο στο θάνατο, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τις έρευνες και να σπάσει η ομερτά των ψαράδων της περιοχής.

Ως τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Βαλυράκη, επικέχθηκε ο πρώην στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ Μανώλης Σφακιανάκης προκειμένου να συνδράμει στο κομμάτι των ψηφιακών πειστηρίων. Μέσω ενός προγράμματος – αράχνη θα σαρωθούν, θα καταγραφούν και θα αναλυθούν σήματα από κεραίες, δορυφόρους, GPS ακόμη και τη Google και τις μοτορόλες των ψαράδων προκειμένου να ξεδιπλωθεί όλο το εφιαλτικό σκηνικό εκείνο το παγωμένο μεσημέρι της 24ης Ιανουαρίου.

Τα νέα στοιχεία δείχνουν στους ερευνητές, ότι στην ευρύτερη περιοχή κινείται μια ομάδα ψαράδων, οι επονομαζόμενοι και «καουμπόηδες των θαλασσών» οι οποίοι σαρώνουν τα παράλια υποδυόμενοι τους προστάτες του νόμου. Ήδη έχει διαταχθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, σε βάρος έξι επαγγελματικών σκαφών που απέπλευσαν από το λιμάνι της Ερέτριας μεταξύ 11 το πρωί και 2 το μεσημέρι εκείνης της Κυριακής ενώ μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 50 καταθέσεις στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το Λιμενικό για την υπόθεση.

Σημειώνεται πως στη δικογραφία που σχηματίζεται υπάρχουν τουλάχιστον δύο βίντεο, που δείχνουν ότι λίγη ώρα μετά την αναχώρηση της κόκκινης βάρκας του Σήφη Βαλυράκη από το λιμάνι της Ερέτριας, απέπλευσαν έξι αλιευτικά τα οποία κινήθηκαν προς το σημείο που βρισκόταν το μικρό σκάφος του 78χρονου πολιτικού.

Κάποιοι από τους επαγγελματίες ψαράδες, τα σκάφη των οποίων κατεγράφησαν από ένα drone που πετούσε στην περιοχή και την κάμερα ενός καταστήματος της Ερέτριας και φαίνονται να απομακρύνονται από το λιμανάκι, δικαιολόγησαν την παρουσία τους στο σημείο λέγοντας ότι βγήκαν απλά για να φορτίσουν τις μπαταρίες των σκαφών τους χωρίς ωστόσο να θυμούνται την ακριβή ώρα που το έκαναν. Για το λόγο αυτό, το Λιμενικό, έχει αφαιρέσει τις συσκευές GPS από όσα σκάφη είχαν navigator και τα συστήματα αυτά, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων για ανάλυση. Παράλληλα, έχουν καταγραφεί οι πινακίδες συγκεκριμένων οχημάτων τα οποία κινήθηκαν προς και από το λιμάνι εκείνη τη χρονική περίοδο και ενδεχομένως κάποιοι από τους επιβαίνοντες να έχουν σχέση με τον θάνατο του πρώην υπουργού.

Στην περίπτωση του αιφνίδιου θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, οι έρευνες των αρμοδίων υπηρεσιών εκτοξεύονται μετά το βούλευμα που εκδόθηκε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας και κάνει λόγο για κακούργημα. Η μετατροπή των κατηγοριών από πλημμεληματικές σε κακουργηματικές λύνει τα χέρια των αρχών που πλέον μπορούν να διεξάγουν έρευνες για ανθρωποκτονία.

Έτσι, η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η οικογένεια στην Εισαγγελία Χαλκίδας ζητώντας άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου η έρευνα των επικοινωνιών σε εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις να δείξει συγκεκριμένα πρόσωπα έγινε δεκτή ανοίγοντας τον δρόμο των ερευνών. Οι δικαστικές αρχές της Χαλκίδας ενέκριναν το αίτημα και έτσι οι πληροφορίες λένε ότι σε συνάρτηση με το βούλευμα που εκδόθηκε, μπαίνουν στο μικροσκόπιο συνομιλίες για το χρονικό διάστημα από τις 11 έως τις 2 της Κυριακής 24 Ιανουαρίου, όπου φαίνεται εντός του κόλπου της Ερέτριας να κινούνται συγκεκριμένα αλιευτικά σκάφη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ