Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019
x

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ-ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: ΣΑΦΗΣ Η ΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑΧΙΑΟ

Επιστολή της Γραμματείας Πολιτικής Επιτροπής ξεκαθαρίζει το τοπίο με τις πολλές «γαλάζιες» υποψηφιότητες. Όχι όμως και με τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Η επιστολή της Γραμματείας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, με ημερομηνία 21 Μαρτίου 2019 ξεκαθαρίζει πλέον πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τους «γαλάζιους αντάρτες» των δημοτικών εκλογών.

Όχι μόνο δεν τίθεται ζήτημα διαγραφών, αλλά «τα στελέχη μας θα πρέπει να συνομιλούν και να συνεργάζονται με όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς που έχουν ως αναφορά τον χώρο της ΝΔ».

Με αυτή την επιστολή κεντρικά πλέον το κόμμα ξεκόβει τη... μουρμούρα για τις επιλογές πολλών στελεχών και μελών του κόμματος, που είναι σε διαφορετική κατεύθυνση από την επίσημη υποψηφιότητα που υποστηρίζει η ΝΔ.

Συνεπώς, αν το μεταφράσουμε για τη Θεσσαλονίκη, μπορεί η επίσημη «γαλάζια» υποψηφιότητα για το Δήμο Θεσσαλονίκης να είναι ο Νίκος Ταχιάος, όμως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για όσους «γαλάζιους» συμμετέχουν ή υποστηρίζουν τους συνδυασμούς του Γιώργου Ορφανού, του Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Μάκη Κυριζίδη, του Παναγιώτη Ψωμιάδη ή του Χάρη Αηδονόπουλου.

Οι διευκρινίσεις Αυγενάκη

Είναι όμως ακριβώς έτσι; Σήμερα ρωτήθηκε σχετικά ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον συνάδελφο, Δημήτρη Βενιέρη, στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM και απάντησε το εξής: «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει κάνει ξεκάθαρη αναφορά στη στήριξη στον Νίκο Ταχιάο για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στήριξη που εκφράστηκε δημόσια και στο πλαίσιο εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη ένα μήνα πριν. Συνεπώς, δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση, καμία αμφιβολία, καμία δεύτερη σκέψη. Η στάση μας είναι σαφής και ξεκάθαρη εξ αρχής: για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου. Καμία αλλαγή στάσης, καμία παρερμηνεία. Οτιδήποτε άλλο προέρχεται από αυτούς που θέλουν να ερμηνεύσουν όπως τους βολεύει, μια εγκύκλιο που εστάλη και απλά διευκρινίζει το ρόλο που πρέπει να έχουν οι κομματικές μας οργανώσεις στις εκλογές που έρχονται και την ανάγκη να έχουν όλα τα κέντρα εκλογικούς αντιπροσώπους για την ομαλή και ορθή διεξαγωγή των εκλογών. Όσοι επιθυμούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο με την εν λόγω εγκύκλιο, καλά θα κάνουν να την διαβάσουν προσεκτικά και να μην παραπλανούν στελέχη και πολίτες».

Η επιστολή

Θέμα της επιστολής είναι «Αυτοδιοικητικές εκλογές Α' και Β' βαθμού – Ευρωεκλογές 2019».

Η Γραμματεία Πολιτικής Επιτροπής επισημαίνει ξεκάθαρα για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές ότι αυτές είναι πρώτη προτεραιότητα του κόμματος και μάλιστα καθιστά σαφές ότι στις 13 Περιφέρειες στηρίζονται οι συνδυασμοί που επισήμως στηρίζει το κόμμα: «Καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές (Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές) του Μαΐου 2019, εφιστούμε την προσοχή στα στελέχη μας ότι πρώτη προτεραιότητα της κομματικής οργάνωσης είναι η νίκη στην ευρωκάλπη και η ενίσχυση των υποψηφίων στις Περιφέρειες που επισήμως η ΝΔ στηρίζει».

Για τις δημοτικές όμως δεν ισχύει αυτό: «Δεδομένου ότι στις δημοτικές εκλογές υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί, σε καθέναν από τους οποίους μετέχουν πολλά μέλη ή στελέχη που προέρχονται από την παράταξή μας, υπογραμμίζουμε ότι τα στελέχη μας θα πρέπει να συνομιλούν και να συνεργάζονται με όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς που έχουν ως αναφορά τον χώρο της ΝΔ. Με κάθε τρόπο θα πρέπει να αποφεύγονται εντάσεις και αρνητικές αναφορές. Η ενότητα της παράταξης είναι προτεραιότητα».

Επισημαίνεται μάλιστα ότι και στις επίσημες εκδηλώσεις θα πρέπει να προσκαλούνται όλοι... «Στις περιοδείες του Προέδρου καθώς και κλιμακίων στελεχών επιβάλλεται να ενημερώνονται και να συμμετέχουν όλα τα στελέχη και τα μέλη της ΝΔ στην εκάστοτε περιοχή, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους σε δημοτικά ψηφοδέλτια. Στις περιπτώσεις που στελέχη μας μετέχουν σε ψηφοδέλτια που έχουν επίσημη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ακραίων κομμάτων ή σχηματισμών, θα πρέπει να ενημερώνεται η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης», καταλήγει η επιστολή.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ