Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020
x

ΥΠΟΙΚ: ΣΔΟΕ ΚΑΙ ΣΕΠΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ

Ο υφυπουργός Οικονομικών επισημαίνει πως με το νέο Προεδρικό Διάταγμα οι υπηρεσίες ενισχύονται και αποκομματικοποιούνται.

Μήνυμα πως το ΣΔΟΕ και το ΣΕΠΕ όχι μόνο δεν καταργούνται αλλά ενισχύονται και αποκομματικοποιούνται έστειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, σημειώνοντας πως η αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης είναι απαίτηση των Ελλήνων πολιτών.

Σύμφωνα με τον ίδιο «επειδή αυτό δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό από τον κ. Αλεξιάδη, την κ. Αχτσιόγλου και τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνουμε τα εξής:

    Το ΣΔΟΕ και τα λοιπά ελεγκτικά σώματα (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας -Επιθεωρητές Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας) όχι μόνο δεν καταργούνται, αλλά ενισχύονται και αποκομματικοποιούνται. Αυτό θα γίνει με την κατάργηση της θέσης του μετακλητού προϊσταμένου γενικού ή ειδικού γραμματέα, προκειμένου να αποκτήσουν αυτά τα σώματα επιτέλους πλήρη ανεξαρτησία.

    Στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος που θα εισαχθεί στη Βουλή αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, θεσμοθετούνται θέσεις Γενικών Διευθυντών που θα επιλέγονται με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία και θα προΐστανται των εν λόγω υπηρεσιών.

     Θα ηγούνται του ΣΔΟΕ και των λοιπών ελεγκτικών υπηρεσιών μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι από την ιεραρχία της δημόσιας διοίκησης, οι οποίοι θα λειτουργούν με πλήρη  ανεξαρτησία και αμεροληψία στην άσκηση των καθηκόντων τους».

Όσον αφορά στο λαθρεμπόριο και τη φοροδιαφυγή, ο κ. Βεσυρόπουλος προέτρεψε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν λίγη υπομονή. «Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα αντιληφθούν τη διαφορά μεταξύ των δικών μας συγκεκριμένων δεσμεύσεων και των δικών τους ανεδαφικών, απραγματοποίητων υποσχέσεων», τόνισε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ