Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ - ΥΠΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Το μέτρο της αναστολής του ΦΠΑ στοχεύει στην αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος υπέγραψε σήμερα δύο αποφάσεις που αφορούν στη διαδικασία αναστολής της επιβολής Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στα ακίνητα για τρία έτη, μέχρι το τέλος του 2022.

Ειδικότερα, η πρώτη απόφαση καθορίζει τη διαδικασία για τη χορήγηση αναστολής εφαρμογής ΦΠΑ, όπως προβλέπεται από το άρθρο 6 του Κώδικα ΦΠΑ (Ν.2859/2000), ενώ η δεύτερη απόφαση αφορά στη διαδικασία διακανονισμού ήδη εκπεσθέντος φόρου για ακίνητα που υπάγονται σε καθεστώς αναστολής εφαρμογής ΦΠΑ.

Όπως επισημαίνει το ΥΠΟΙΚ σε ανακοίνωσή του «το μέτρο της αναστολής του ΦΠΑ στοχεύει στην αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων». Επιπλέον,  «σε συνδυασμό με άλλες, ήδη εφαρμοζόμενες ρυθμίσεις, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η παροχή κινήτρων για ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση κτιρίων, αναμένεται να έχουν σημαντικά οφέλη για τις μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες και να συμβάλλουν αποφασιστικά στην ενίσχυση του συνόλου των επαγγελμάτων που σχετίζονται με τον κλάδο της οικοδομικής δραστηριότητας και των κατασκευών».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ