Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΥΠΕΞ: ΑΣΤΕΙΟ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ

Η Τουρκία με συστηματικό τρόπο εξάλειψη όλες τις μειονότητες στην επικράτειά της κατά τη διάρκεια του εικοστού αιώνα, τονίζει το ΥΠΕΞ

Είναι τουλάχιστον παράδοξο, αν όχι αστείο, να υποδεικνύει η Τουρκία στην Ελλάδα την ανάγκη σεβασμού μειονοτικών δικαιωμάτων, απαντάει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στις δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι περί κλεισίματος δημοτικών σχολείων στη Θράκη (δείτε εδώ).

«Η ιστορία θα παραμείνει για πάντα ο πλέον αντικειμενικός μάρτυρας για τον συστηματικό τρόπο εξάλειψης από την Τουρκία όλων των μειονοτήτων στην επικράτειά της κατά τη διάρκεια του εικοστού αιώνα», σημειώνει το ΥΠΕΞ και προσθέτει απαντώντας και επί της ουσίας: «Όσον αφορά τις εκπαιδευτικές επιλογές της Ελληνικής Πολιτείας, αυτές γίνονται ισότιμα και χωρίς διακρίσεις για όλους τους Έλληνες πολίτες, πάντοτε με αποκλειστικό γνώμονα την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και το συμφέρον των μαθητών. Ειδικότερα για τη μουσουλμανική μειονότητα, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι στην περιοχή λειτουργούν 115 μειονοτικά δημοτικά σχολεία, εντός των οποίων η παρεχόμενη διδασκαλία διασφαλίζει στο ακέραιο όλα τα δικαιώματα των μαθητών. Παρεμπιπτόντως, στην Κωνσταντινούπολη το 1955 υπήρχαν 54 ελληνικά δημοτικά σχολεία, ενώ σήμερα μόνο 3. Γνωρίζει άραγε η τουρκική ηγεσία γιατί;» 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ