Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΤΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει ότι η Πολιτεία μπορεί να προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή, καθώς η κοινωνία είναι πια ώριμη.

Υπέρ του πολιτικού γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών τοποθετείται ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με άρθρο του στην «Καθημερινή», τονίζοντας ότι η πρόκειται για θέμα νομοκρατίας και ισονομίας ενώ επισημαίνει ότι η Πολιτεία μπορεί να προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή, καθώς η κοινωνία είναι πια ώριμη.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ένα ομόφυλο ζευγάρι να μην κάνει για παράδειγμα κοινή φορολογική δήλωση, να μην μπορεί να διεκδικήσει ισότιμα κοινές ημέρες άδειας διακοπών, να μην είναι και κατά νόμο ζεύγος εγγυτέρων συγγενών στα κληρονομικά και τις κρίσιμες αποφάσεις ζωής και θανάτου.

Κάνοντας αναφορά στην πρόσφατη συνέντευξη του διευθυντή του οικονομικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξη Πατέλη, που έδωσε στην «Κ» για τον σύζυγό του τονίζει ότι «ορισμένοι ίσως βιάστηκαν να προκαταλάβουν αδιακρίτως τη στάση όσων δεν δηλώνουν καλά και ντε προοδευτικοί».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προσθέτει ότι οι συντηρητικοί φιλελεύθεροι δεν φοβούνται να επιχειρηματολογούν από θέση αρχής και σε αντίθεση με τους δήθεν δικαιωματιστές του ρηχού νερού και της κακιάς ώρας, δεν μετράν το δίκιο ανάλογα με το αν απέναντί τους έχουμε δικούς τους ή όχι. «Είπαμε: μας αρέσουν οι αρχές – οι γενικές, αφηρημένες, καθολικής εφαρμογής αρχές της νομοκρατίας και της ισονομίας.»

«Αντιθέτως, αυτό που θα έπρεπε να μας σοκάρει και να μας εξοργίζει είναι ότι μια καθαρή υπόθεση νομοκρατίας και ισονομίας –των θεμελίων δηλαδή της φιλελεύθερης αστικής δημοκρατίας– την έχουμε παραδώσει βορά σε ακραίους και μισαλλόδοξους φανατικούς της αριστεράς (οι οποίοι βέβαια ως κυβέρνηση δεν τόλμησαν να αναγνωρίσουν τον πολιτικό γάμο μεταξύ ομοφύλων). Θα έπρεπε να μας σοκάρει και να μας εξοργίζει ότι χιλιάδες ομόφυλα ζευγάρια στην πατρίδα μας, άνθρωποι πολλοί από αυτούς φιλελεύθεροι και συντηρητικοί, νοικοκυραίοι και πατριώτες, αισθάνονται ότι τα αυτονόητα δικαιώματά τους σήμερα τολμά να τα προάγει –έστω και στα λόγια– ένα τσούρμο ακραίων.

Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν́ για τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η παράταξή μας ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό της. Με τη νομική αναγνώριση του πολιτικού γάμου μεταξύ ομοφύλων, μπορούμε να διασφαλίσουμε στην πράξη την ισονομία. Και μπορούμε να ακυρώσουμε μια και καλή τους τζάμπα μάγκες του φωνακλάδικου δήθεν δικαιωματισμού της αριστεράς. Η κοινωνία μας είναι πια ώριμη για να κάνουμε αυτό το συμβολικό και ουσιαστικό βήμα νομοκρατίας. Ας το τολμήσουμε, καθώς μόνο εμείς το μπορούμε», καταλήγει στο άρθρο ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ