Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΡΑΜΠ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, το 58% των Αμερικανών δεν εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο Τραμπ διαχειρίζεται την υγειονομική κρίση.

Σταθερά καθοδική είναι η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, καθώς μειώθηκε στο 44% εν μέσω της επιτάχυνσης της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού και της αύξησης των θανάτων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου HarrisX και της εφημερίδας The Hill αυτό το ποσοστό αφορά τη μερίδα των πολιτών που εγκρίνουν τις επιδόσεις του ενοίκου του Λευκού Οίκου συνολικά. Είναι μειωμένο κατά 2% σε σύγκριση με την προηγούμενη κυλιόμενη έρευνα του ινστιτούτου και της εφημερίδας, η οποία είχε διενεργηθεί πριν από τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 58% του δείγματος δεν εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο ένοικος του Λευκού Οίκου διαχειρίζεται ειδικά την υγειονομική και οικονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού.

Στις τάξεις όσων δήλωσαν Ρεπουμπλικάνοι, το 81% εγκρίνει τα πεπραγμένα του, ενώ το 76% εγκρίνει τον τρόπο που αντιμετωπίζει την πανδημία. Στις τάξεις όσων δήλωσαν Δημοκρατικοί — κατά το αναμενόμενο αναμενόμενο — τα ποσοστά αυτά κατακρημνίζονται στο 13% και το 16% αντιστοίχως. Μεταξύ όσων δήλωσαν ανεξάρτητοι, βρίσκονται στο 45% και το 39% αντιστοίχως.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 2.842 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων από την 24η ως την 26η Ιουλίου και το περιθώριο στατιστικού σφάλματος ανέρχεται σε ±1,84%.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ