Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020
x

ΗΠΑ: ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ OBAMACARE

Οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν διαμηνύσει εδώ και καιρό ότι θα ακύρωναν αυτό το πρόγραμμα και ότι αυτό θα ήταν το πρώτο τους βήμα σε νομοθετικό επίπεδο.

Σχέδιο ψηφίσματος με σκοπό την κατάργηση του προγράμματος Obamacare, κατέθεσε σήμερα στο Κογκρέσο ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μάικ Ένζι.

Η κίνηση αυτή του προέδρου της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας καταγράφηκε μόλις την πρώτη ημέρα της θητείας του νέου Κογκρέσου των ΗΠΑ, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν διαμηνύσει εδώ και καιρό ότι θα ακύρωναν αυτό το πρόγραμμα και ότι αυτό θα ήταν το πρώτο τους βήμα σε νομοθετικό επίπεδο.

Το λεγόμενο Obamacare είναι μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στο πεδίο της δημόσιας υγείας που προώθησε και έθεσε σε εφαρμογή ο Μπαράκ Ομπάμα, καθώς προσφέρει κάλυψη σε εκατομμύρια Αμερικανούς.

Πάντως στελέχη των ρεπουμπλικάνων σημειώνουν πως η διαδικασία ακύρωσης του Obamacare θα διαρκέσει μήνες ενώ για την κατάρτιση προγραμμάτων ασφαλιστικής και ιατροφαρμακευτικής κάλυψης που θα το αντικαταστήσουν ενδέχεται να απαιτηθούν χρόνια.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ