Κυριακή 11 Απριλίου 2021
x

ΗΠΑ: ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ VIDEO ΜΕ UFO

Τα συγκεκριμένα video είχαν διαρρεύσει εδώ και καιρό, ωστόσο κυκλοφόρησαν από το Πεντάγωνο προς ξεκαθάρισμα παρανοήσεων από το κοινό.

Τρία αποχαρακτηρισμένα βίντεο που έχουν τραβήξει πιλότοι του Πολεμικού Ναυτικού και δείχνουν Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα, το Αμερικανικό Πεντάγωνο.

Τα θολά με κόκκους βίντεο, τα οποία σύμφωνα με το Πεντάγωνο απεικονίζουν «ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα», είχαν διαρρεύσει εδώ και καιρό, εντείνοντας τις συζητήσεις και τη φημολογία περί εξωγήινων.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, κυκλοφόρησε τα βίντεο για «να ξεκαθαρίσει τυχόν παρανοήσεις από το κοινό, σχετικά με το εάν ή όχι το υλικό που κυκλοφόρησε ήταν πραγματικό ή αν υπάρχουν ή όχι περισσότερα στα βίντεο».

«Μετά από ενδελεχή ανάλυση του υλικού, το υπουργείο αποφάσισε ότι η επίσημη δημοσιοποίηση των απόρρητων βίντεο δεν αποκαλύπτει ευαίσθητες πληροφορίες ή συστήματα άμυνας και δε συνδέεται με μεταγενέστερες έρευνες για εισβολές στον στρατιωτικό εναέριο χώρο από άγνωστα εναέρια φαινόμενα», αναφέρεται στη δήλωση του Αμερικανικού υπουργείου.

«Τα εναέρια φαινόμενα που φαίνονται στα βίντεο συνεχίζουν να χαρακτηρίζονται "αγνώστου ταυτότητας"» σημειώνεται ακόμη στη δήλωση, κατά την οποία, τα βίντεο δημοσιοποιήθηκαν έπειτα από διαρροές απόρρητου υλικού το 2007 και το 2017, αφού είχε προηγηθεί η επικύρωσή τους ως «έγκυρων» από το Ναυτικό.

 

 

Τα τρία βίντεο δείχνουν τι είδαν οι πιλότοι κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών πτήσεων, το 2004 και το 2015. Δύο από αυτά δημοσιεύτηκαν από τους New York Times το 2017, ενώ το άλλο κυκλοφόρησε από την ομάδα ‘’To the Stars Academy of Arts and Science’’, μια ενημερωτική και ιδιωτική επιστημονική οργάνωση.

Το βίντεο του 2004 δείχνει, σύμφωνα με τους NYT, ένα περιστατικό που συνέβη 100 μίλια πάνω από τον Ειρηνικό. Οι δύο πιλότοι του Πολεμικού Ναυτικού εντόπισαν ένα πολύ μακρύ αντικείμενο, που αιωρείτο πάνω από το νερό. Στη συνέχεια πέταξε γρήγορα. «Επιταχύνθηκε με ασύλληπτη», είπε στην εφημερίδα ο ένας από τους πιλότους, ο Διοικητής David Fravour.

Τα βίντεο του 2015 δείχνουν αντικείμενα που κινούνται γρήγορα στον ουρανό, ένα από αυτά φαίνεται να περιστρέφεται στον αέρα.

Η κυκλοφορία των βίντεο από το Πεντάγωνο προσθέτει στην εγκυρότητά τους και αναμένεται να προκαλέσει ακόμα περισσότερη συζήτηση γύρω από το θέμα της επαφής γήινων και εξωγήινων όντων. Το Ναυτικό έχει οδηγίες να δίνει αναφορές για εμφανίσεις UFO.

Σε μια πρώτη αντίδραση, ο πρώην επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία από τη Νεβάδα, Χάρι Ριντ, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: τα τρία βίντεο «γρατζουνίζουν μόνο την επιφάνεια της έρευνας και του διαθέσιμου υλικού».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ