Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020
x

ΗΠΑ: Η ΜΟΣΧΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Το υπ. Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ τονίζει ότι η Ρωσία προσπαθεί να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των Αμερικανών πολιτών στην επιστολική ψήφο.

Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) προειδοποιεί ότι η Ρωσία προσπαθεί να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των Αμερικανών στην ασφάλεια και την εγκυρότητα της επιστολικής ψηφοφορίας.

Σε αναφορά του, που διανεμήθηκε χθες με την υποσημείωση "για επίσημη χρήση”, το γραφείο Πληροφοριών και Ανάλυσης του υπουργείου επισήμανε ότι η Ρωσία "είναι πιθανό να συνεχίσει την ενίσχυση της κριτικής της στην επιστολική ψηφοφορία και την αλλαγή της διαδικασίας εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, ώστε να υποβαθμίσει τη δημόσια εμπιστοσύνη στην εκλογική διαδικασία.”

Στην ίδια αναφορά επισημαίνεται ότι στα μέσα Αυγούστου τα κρατικά ΜΜΕ στη Ρωσία, αλλά και ηλεκτρονικές σελίδες άσκησαν κριτική στην ευρεία χρήση της επιστολικής ψήφου, "υποστηρίζοντας ότι οι ψηφοφόροι που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου είναι ενδεχόμενο να λάβουν ψηφοδέλτια, εξαιτίας των ξεπερασμένων εκλογικών καταλόγων, ενώ είναι επίσης πιθανό ένας μεγάλος αριθμός ψήφων να μην καταμετρηθεί ή να είναι ευάλωτος σε χειραγώγηση".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ