Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020
x

ΥΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ: ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ Η ΔΑΛ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ SEA DIAMOND

Το υπουργείο Ναυτιλίας διευκρινίζει πως η Δημόσια Αρχή Λιμένων είναι αναρμόδια να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την ανέλκυση του Sea Diamond.

Η Δημόσια Αρχή Λιμένων (Δ.Α.Λ.) είναι αναρμόδια να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond», που βρίσκεται στην Σαντορίνη, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τονίζοντας πως ο αρμόδιος φορέας είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας.  

Η Δ.Α.Λ., με βάση τον Νόμο 4389/2016, δεν έχει αρμοδιότητα στους Οργανισμούς Λιμένων των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο έχει παραμείνει στον έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου ή τελούν υπό τη διαχείριση Δημοτικών ή Κρατικών Λιμενικών Ταμείων, αναφέρει το υπουργείο και συνεχίζει:

«Ακριβώς γι' αυτό, αλλά και για να προστατευθεί το Ελληνικό Δημόσιο από πιθανές μεταγενέστερες απαιτήσεις εταιρειών που θα συμμετάσχουν, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με επιστολή του (16.1.2020) κάλεσε τη Δ.Α.Λ. να ακυρώσει τον διαγωνισμό».
 
«Το ζήτημα του "Sea Diamond" απαιτεί σοβαρότητα και κυρίως απαιτεί σεβασμό στη νομιμότητα και δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο της προσωπικής ατζέντας κανενός» τονίζεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει:
 
«Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα και προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να διασφαλιστεί τόσο η τήρηση της νομιμότητας, όσο και το δημόσιο συμφέρον».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ