Παρασκευή 16 Απριλίου 2021
x

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Ποιος είναι ο στόχος του ευρωπαϊκού προγράμματος SUITS, που θέλει να ενισχύσει τις τοπικές αρχές μικρού και μεσαίου μεγέθους πόλεων

Ημερίδα με θέμα «Βιώσιμες αστικές εμπορευματικές μεταφορές: H αντιμετώπιση των προκλήσεών τους στην σύγχρονη εποχή, με την συμμετοχή των άμεσα ενδιαφερόμενων εταίρων και την υποστήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος SUITS για την αστική βιώσιμη κινητικότητα», ως εταίρος του ευρωπαϊκού προγράμματος, πραγματοποιεί ο δήμος Καλαμαριάς την Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 9:00, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς (Καραμαούνα 1, Πλατεία Σκρα,  Καλαμαριά). 

Στόχος της Ημερίδας είναι να τονίσει και να διαδώσει την οικονομική και κοινωνική ωφέλεια των πολιτών και κατά συνέπεια τη βελτίωση της ποιότητας ζωής  στις πόλεις, μετά την  μείωση των προβλημάτων που προκαλούν οι αστικές εμπορευματικές μεταφορές, με την εφαρμογή μέτρων αστικής βιώσιμης κινητικότητας. Η χρήση καινοτόμων εργαλείων και μέσων που θα χρησιμοποιηθούν στα πλαίσια του προγράμματος SUITS στοχεύουν στη λήψη των προαναφερθέντων μέτρων.

Στην Ημερίδα θα συμμετέχουν με παρουσιάσεις οι εταίροι του Δήμου στο πρόγραμμα, Lever Development Consultants S.A., Sboing και Makios Logistics καθώς και το Ινστιτούτο Μεταφορών σαν εταίρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα H2020 Novelog.

«Η υιοθέτηση και χρήση οράματος για καθαρότερες και πιο βιώσιμες μεταφορές είναι επιτακτική ανάγκη στην σημερινή εποχή, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον των πόλεων», αναφέρει ο δήμος Καλαμαριάς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σκοπός του SUITS είναι να ενισχυθούν οι τοπικές αρχές μικρού και μεσαίου μεγέθους πόλεων ως προς την ικανότητά τους να προσαρμόζονται στις σύγχρονες απαιτήσεις σχεδιασμού της κινητικότητας και να μπορούν να υλοποιούν, να παρακολουθούν και να αξιολογούν τις  βιώσιμες και ολοκληρωμένες στρατηγικές, πολιτικές καθώς και τα μέτρα, τα οποία και εντάσσονται στο πλαίσιο ενός Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ