Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020
x

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ

O Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, υλοποίησε με απόλυτη επιτυχία το χρονικό διάστημα 2016 – 2019 το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «STAY TUNED»

Ειδική ημερίδα, στην οποία θα παρουσιάσει τους τρεις πρότυπους οδηγούς για την πρόωρη σχολική εγκατάλειψη για μαθητές, για γονείς και για εκπαιδευτικούς, παρουσιάζει ο δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, ώρα 11.00 π.μ., στο «Καραπάντσειο» Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμπελοκήπων -  Μενεμένης  (Μ. Αλεξάνδρου 24, Αμπελόκηποι).

Οι οδηγοί εκπονήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «URBACT III, Implementation Νetwork» με τίτλο «STAY TUNED - Πρόληψη της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου».

O Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, υλοποίησε με απόλυτη επιτυχία το χρονικό διάστημα 2016 – 2019 το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «STAY TUNED - Πρόληψη της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Συνεργασίας «URBACT III, Implementation Νetwork». Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε μέσα από ένα δίκτυο 9 συνεργαζόμενων πόλεων που ήταν οι εξής: Γάνδη / Βέλγιο ως επικεφαλής εταίρος (Lead Partner / LP), Ταλίν / Εσθονία, Σόφια / Βουλγαρία, Αμπελόκηποι – Μενεμένη / Ελλάδα, Αβέιρο / Πορτογαλία, Βερολίνο / Γερμανία, Ναντ / Γαλλία, Γκέτεμποργκ / Σουηδία, Βαρκελώνη / Ισπανία.   

Απώτερος στόχος του προγράμματος ήταν κάθε συμμετέχουσα πόλη να βελτιώσει την υλοποίηση των στρατηγικών της με αποτελεσματικά και καλά αξιολογημένα προγράμματα δραστηριοτήτων και δράσεις. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης αξιολογήθηκε ως ο δήμος με τη μεγαλύτερη βελτίωση – πρόοδο κατά τη διαδικασία μετάβασης από τη στρατηγική στην εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου δράσης, στη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος και επωφελήθηκε από τις εμπειρίες των άλλων πόλεων στο έπακρο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργήθηκε μια τοπική ομάδα στήριξης που αποτελούνταν από εκπροσώπους από τις σχετικές με το θέμα υπηρεσίες του δήμου, διευθυντές από τα σχολεία του δήμου, εκπρόσωπους από το 2η ΕΠΑΣ Μαθητείας Ο.Α.Ε.Δ. Θεσ/νίκης, από το ΚΕΣΥΠ Νεάπολης, το ΚΕΚ «Εκπαιδευτική Παρέμβαση», το Δίκτυο Άλφα, το «Φάρο του Κόσμου», το Σύλλογο Γυναικών Ρομά, κ.α.
Στο πλαίσιο των προτάσεων – λύσεων που προτάθηκαν από τα μέλη αυτής της ομάδας ήταν και η εκπόνηση των συγκεκριμένων πρότυπων οδηγών, για μαθητές, για γονείς και για εκπαιδευτικούς.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ