Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
x

ΗΜΑΘΙΑ: ΑΓΕΛΗ ΛΥΚΩΝ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΤΑΝΗ

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι επιθέσεις οφείλονται στην έλλειψη των παραδοσιακών θηραμάτων(ελάφι, αγριόχοιρος) λόγω κυνηγιού.

Επίθεση λύκων σημειώθηκε στο Νησί Ημαθίας το βράδυ της Τετάρτης 18 Μαϊου σε στάνη έξω από το χωριό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του alexandriamou.gr, η αγέλη λύκων μπήκε στη στάνη, επιτέθηκε στα πρόβατα και συνολικά κατασπάραξε 8 ζώα.

Το αποτρόπαιο και συνάμα ανατριχιαστικό και σοκαριστικό περιστατικό ανακάλυψαν το πρωί της Πέμπτης οι ιδιοκτήτες που κάνουν λόγο για πρωτοφανή επίθεση αλλά και για μεγάλη οικονομική ζημία. Οι ελπίδες του κτηνοτρόφου στρέφονται προς τους αρμόδιους φορείς(ΕΛΓΑ) για την καταβολή αποζημίωσης.

Το περιστατικό προκαλεί έντονο προβληματισμό καθώς η περιοχή δεν συνορεύει με δασώδη έκταση ή βουνό όπου συνηθίζουν να κατοικούν τα εν λόγω τετράποδα. Ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς οι επιθέσεις οφείλονται στην έλλειψη των παραδοσιακών θηραμάτων(ελάφι, αγριόχοιρος) λόγω κυνηγιού.

Πυκνώνουν οι μαρτυρίες ανθρώπων στην πεδιάδα της Ημαθίας που επιβεβαιώνουν παρόμοια περιστατικά, γεγονός που καθιστά αναγκαία την παρέμβαση των υπευθύνων αλλά και των οικολογικών οργανώσεω
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ