Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022
x

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: ΖΗΤΗΜΑ ΑΡΧΗΣ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως «κάνει ότι μπορεί για να ξεχαστεί το θέμα» των υποκλοπών.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στην ιστοσελίδα «topontiki.gr».

Ο κ. Ηλιόπουλος τονίζει χαρακτηριστικά πως «μία κυβέρνηση που δεν σέβεται τους κανόνες και λειτουργεί ως παρακρατικός μηχανισμός, μια κυβέρνηση δηλαδή που αδιαφορεί για το κοινό καλό δεν θα ενδιαφερθεί ούτε για την αδυναμία των πολιτών να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις του μήνα", και υπογραμμίζει ότι «γι’ αυτόν τον λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίνει και θα συνεχίσει να δίνει πρωταρχική σημασία στο σκάνδαλο των υποκλοπών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ζήτημα αρχής «η αποκάλυψη της αλήθειας στο σκάνδαλο των υποκλοπών, γιατί είναι ζήτημα αρχής η θωράκιση της Δημοκρατίας στη χώρα μας», ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως «κάνει ότι μπορεί για να ξεχαστεί το θέμα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι στην «επόμενη Βουλή στην οποία θα υπάρχει προοδευτική πλειοψηφία θα συγκροτήσει προανακριτική επιτροπή και εκεί όλα θα έρθουν στο φως όσο και αν η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη επιχειρεί το αντίθετο».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε ότι στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την αρμόδια Επίτροπο Βέρα Γιούροβα στις Βρυξέλλες. «Σε κάθε θεσμική συνάντηση, όχι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και κάθε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επανέρχεται στο θέμα. Αυτό έχουν κάνει και οι ευρωβουλευτές μας όλο αυτό το διάστημα. Η ΕΕ θα πρέπει να έχει μια καλή γνώση για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, ώστε όπου είναι αυτό δυνατόν να υπάρξουν θεσμικές παρεμβάσεις», επισήμανε.

Καταληκτικά, ο εκπρόσωπος Τύπου επισήμανε ότι «η γενναία ενίσχυση του ΕΣΥ σε αυτή την βάση, όπως παρουσιάστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, θα συμβάλει στην ενίσχυση του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας υγείας», ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης τονίζει πως «ο δημόσιος έλεγχος της ΔΕΗ είναι ένα κρίσιμο βήμα που μαζί με μια σειρά από μέτρα όπως η αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από αυτή του φυσικού αερίου και η επιβολή πλαφόν στην αγορά θα δώσει ανάσα άμεσα σε πολίτες και επιχειρήσεις. Εδώ το κρίσιμο δεν είναι το ύψος των επιδοτήσεων αλλά η αλλαγή του μοντέλου».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ