Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022
x

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΚΟΡΚΟΝΕΑ: Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΥΤΗ Η ΓΕΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΗ

«Η σημερινή απόφαση δείχνει ξανά ότι για κάποιους αυτή η γενιά συνεχίζει να θεωρείται αναλώσιμη, συνεχίζει να μην έχει μέλλον», δήλωσε ο κ. Ηλιόπουλος

Την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λαμίας να αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον πρώην ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα, από το χέρι του οποίου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος τον Δεκέμβριο του 2008, εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο κ. Ηλιόπουλος με ανάρησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτήρισε οριακή και βαθιά άδικη την απόφαση του Εφετείου Λαμίας, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή «δείχνει ξανά ότι για κάποιους αυτή η γενιά συνεχίζει να θεωρείται αναλώσιμη, συνεχίζει να μην έχει μέλλον».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Με μία οριακή απόφαση, με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά, το Εφετείο Λαμίας αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, στον δολοφόνο Ε. Κορκονέα.

Υπάρχει κάτι βαθιά άδικο σε αυτή την απόφαση. Στο να αναγνωρίζεις "πρότερο σύννομο βίο" σε έναν άνθρωπο που η πολιτεία του έχει εμπιστευτεί την ευθύνη να οπλοφορεί και αυτός επιλέγει να σημαδέψει σε ευθεία βολή και να πυροβολήσει ένα δεκαπεντάχρονο παιδί.

Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήρθε τη στιγμή που ξεκινούσε η οικονομική κρίση. Ήταν ένα μήνυμα κινδύνου για μια ολόκληρη γενιά που το κατανόησε και βγήκε μαζικά στους δρόμους σε ολόκληρη την χώρα.

Η σημερινή απόφαση δείχνει ξανά ότι για κάποιους αυτή η γενιά συνεχίζει να θεωρείται αναλώσιμη, συνεχίζει να μην έχει μέλλον.

Για άλλη μια φορά όμως το μέλλον θα κερδηθεί μέσα από την δημοκρατία τη συμμετοχή και τους αγώνες.

Για να νικήσει η ζωή!».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ