Κυριακή 22 Μαΐου 2022
x

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΠΡΟΣΔΟΚΩΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με δήλωση του κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό ότι δεν κάνει μια ουσιαστική πρόταση για τον εμβολιασμό

Ο Γιάννης Οικονόμου έδωσε τη δική του απάντηση στους ισχυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην καταστροφή.

Διαβάστε ακόμη: Τσίπρας: Να αναλάβει τη διαχείριση της πανδημίας ολιγομελής επιστημονική επιτροπή

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με δήλωση του κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό ότι δεν κάνει μια ουσιαστική πρόταση για τον εμβολιασμό. Μεταξύ άλλων διερωτάται αν ο Αλέξης Τσίπρας «θέλει μια κοινωνία περίκλειστη; Με υποτυπώδη οικονομική δραστηριότητα; Με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια κλειστά; Αυτή είναι η πρόταση του στους πάνω από 6.500.000 Έλληνες που έχουν εμβολιαστεί».

Αναλυτικά ο κ. Οικονόμου αναφέρει:

«Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας ο κ. Τσίπρας επενδύει στην καταστροφή, προσδοκώντας να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Χωρίς προτάσεις, με ψέματα και αφορισμούς. Το Νοέμβριο του 2020 κατηγορούσε τον πρωθυπουργό ότι «πουλάει ελπίδα λέγοντας δήθεν ότι έχει εξασφαλίσει και μάλιστα δωρεάν ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί».

Μέχρι πολύ πρόσφατα το κόμμα του υπονόμευσε τον εμβολιασμό. Σήμερα χωρίς ούτε μια πρόταση για τον εμβολιασμό, κατηγορεί την κυβέρνηση που αγωνίζεται μαζί με τους επιστήμονες για να επιστρέψει η ζωή στην πληρότητας της.

Αναρωτιόμαστε ο κ Τσίπρας θέλει μια κοινωνία περίκλειστη; Με υποτυπώδη οικονομική δραστηριότητα; Με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια κλειστά; Αυτή είναι η πρόταση του στους πάνω από 6.500.000 Έλληνες που έχουν εμβολιαστεί.

Η κυβέρνηση, υπεύθυνα και με σχέδιο, οργανώνει την άμυνα της χώρας ενάντια στην πανδημία που βρίσκεται ξανά σε έξαρση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Όσους περισσότερους ανεμβολίαστους έχουμε τόσο πιο έντονα θα την αντιμετωπίσουμε. Για αυτό και το πρόγραμμα εμβολιασμού συνεχίζεται και επεκτείνεται με την χορήγηση της 3ης δόσης. Πολλαπλασιάζουμε τη δυναμικότητα και την αποτελεσματικότητα του ΕΣΥ το οποίο μας παρέδωσαν ανοχύρωτο. Είμαστε έτοιμοι να αποκτήσουμε πρόσβαση στα φάρμακα που θα εγκρίνει η επιστήμη. Ο καιροσκοπισμός του κ. Τσίπρα δε μας αφορά γιατί οι πράξεις είναι αυτές που μετρούν και όχι τα παχιά και ανεύθυνα λόγια».

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με μια μακροσκελή ανάρτηση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει τα ίδια λάθη και την κάλεσε να επιλέξει επιστήμονες κοινής αποδοχής για να διαχειριστούν την πανδημία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ