Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022
x

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ: ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ RAPID TEST

«Ο ανεμβολίαστος που θα πάει στις θρησκευτικές λειτουργίες την Κυριακή στα υπόλοιπα μυστήριο υποχρεούται να έχει τεστ μαζί του», είπε ο κ. Οικονόμου.

«Δεν εξετάζουμε υποχρεωτικότητα εμβολιασμού. Καμία κυβέρνηση πουθενά στον κόσμο δεν το έκανε» ο Γιάννης Οικονόμου. «Δεν είναι εύκολο να λειτουργήσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός», εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «γιατί πρόκειται για θέμα συνεπειών και παραπλεύρων συνεπειών αν υπάρχει υποχρεωτικότητα».

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο lockdown, σημείωσε στον ΣΚΑΪ ότι η μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε είναι η χωρά να μην ξανακλείσει.

«Δεν φαίνεται στον ορίζοντα το επόμενο διάστημα ότι θα αναγκαστούμε να παραμερίσουμε από αυτή τη στρατηγική και θα κάνουμε ό,τι δυνατόν για να την υποστηρίξουμε με τα μετρά και σημειακές βελτιώσεις εκεί που χρειάζεται» τόνισε ο κ. Οικονόμου.
 
«Δίνουμε μεγάλη μάχη για να γίνει η χωρά ανοιχτή στο κλίμα αναζωπύρωσης της πανδημίας και στην άλλη κρίση με τις ανατιμήσεις»

Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση θεσμοθέτησε την υποχρεωτικότητα (των τεστ και των πιστοποιητικών) η κυβέρνηση θα την περιφρουρήσει, και η εκκλησία πρέπει να συμβάλλει με τις δικές της δυνάμεις. «Οπουδήποτε έχουν ληφθεί δειγματοληπτικά μέτρα, τα όργανα της πολιτείας θα κάνουν ελέγχους. Θα επιβληθεί πρόστιμο στον πιστό. Ο ιερέας δεν είναι ιδιοκτήτης του ναού. Ο ανεμβολίαστος που θα πάει στις θρησκευτικές λειτουργίες την Κυριακή στα υπόλοιπα μυστήριο υποχρεούται να έχει τεστ μαζί του για προστασία δίκη του και των υπολοίπων», διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου.

«Η εκκλησία θα κάνει τη δουλειά της, όπως και το κράτος θα κάνει τη δουλειά του»

Αναγνώρισε ότι «έχουμε πάρα πολύ έντονη πίεση στο ΕΣΥ που συμπίπτει με την αναζωπύρωση της πανδημίας παντού στην Ευρώπη, βλέπετε τι γίνεται στην Αυστρία, στην Ολλανδία στο Βέλγιο, στη Γερμανία και είμαστε προσηλωμένοι στο να εφαρμόσουμε την εξαγγελθείσα στρατηγική». «Η μεγάλη μάχη δίνεται στο να αντέξει το ΕΣΥ κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη στήριξή του με κλίνες από ιδιωτικό τομέα, εντατικές από ιδιωτικό τομέα, με ιδιώτες γιατρούς κλπ. Λειτούργει το ΕΣΥ ως ενιαίο και δεν έχουμε συναντήσει άρνηση για διάθεση κλινών από ιδιωτικό τομέα είπε.

Όπως τόνισε, το σύστημα υγείας είναι στα όρια του, πιέζεται πάρα πολύ, αλλά δεν έχει ξεπεράσει τα όρια του. «Συνεχίζουμε την τεράστια προσπάθεια και την έκκληση για μαζικό εμβολιασμό. Βασική μας στρατηγική είναι η χώρα να μείνει ανοιχτή…. Ό,τι γίνεται σημειακά θα αφορά τους ανεμβολίαστους, με περισσότερους περιορισμούς για τη δίκη τους προστασία και την έμμεση πίεση (για εμβολιασμούς) για να είμαστε ειλικρινείς. Έχουμε πάρει μέτρα που δυσκολεύουν σταδιακά από το Σεπτέμβρη τις συναλλαγές τους και την παρουσία τους σε σειρά από δραστηριότητες».

Δεν είναι πολλά να κανείς για τους ανεμβολίαστους για να είμαστε ειλικρινείς από δω και στο έξης διευκρίνισε πάντως ο Γιάννης Οικονόμου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ