Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020
x

ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τους συγκεκριμένους ανθρώπους από την πολιτεία, καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών έχουν μετατραπεί τα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης εξαιτίας του μεγάλου κύματος προσφύγων που δέχεται η πόλη.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τους συγκεκριμένους ανθρώπους και η αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση της κατάστασης, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι εφικτό.

Σημείωσε ότι η διαδικασία καταγραφής προϋποθέτει πρωτίστως την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης των προσφύγων σε όμορα τμήματα, καθώς σε πρώτη φάση θεωρούνται κρατούμενοι.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να μεταφερθούν με αστυνομικά οχήματα, τα οποία δεν επαρκούν, ενώ και για τη φιλοξενία τους απαιτείται να δημιουργηθούν χώροι από τη διεύθυνση αλλοδαπών.

Ο κ. Συμεωνίδης ανέφερε ότι τα κρατητήρια ολόκληρου του νομού Θεσσαλονίκης έχουν χωρητικότητα 90 ατόμων, περιγράφοντας με αυτό τον τρόπο την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Σημείωσε δε, ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την εξεύρεση κάποιας λύσης, ενώ η αστυνομία φροντίζει και για τη σίτιση αυτών των ανθρώπων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ