Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020
x

ΕΙΚΟΝΕΣ: ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΛΙΜΝΗ Ο ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ 17 ΑΤΟΜΑ

Δεκαεπτά απεγκλωβισμοί ατόμων από την Πυροσβεστική στον Λαγκαδά. Λίμνες οι δρόμοι σε Περιβολάκι και Καβαλάρι. Δείτε φωτογραφίες.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται από τα ξημερώματα ο δήμος Λαγκαδά, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική συνέδραμε σε εννέα περιστατικά με απεγκλωβισμό και μεταφορά σε ασφαλές σημείο συνολικά 17 ατόμων.


Σύμφωνα με το lagadas.net, δεκάδες καταστήματα στο κέντρο της πόλης έχουν πλημμυρίσει, ενώ αυτή τη στιγμή οδηγοί βρίσκονται σταματημένοι με τα οχήματα τους στην είσοδο του Λαγκαδά, πριν το παλιό ΑΓΝΟ, καθώς φούσκωσε ο χείμαρρος και η κυκλοφορία είναι αδύνατη. Δεκάδες υπόγεια σπιτιών έχουν πλημμυρίσει και δρόμοι έχουν μετατραπεί σε λίμνες. Μεγάλες καταστροφές σε περιουσίες και αποθήκες σπιτιών.Πλημμυρισμένα χωριά Περιβολάκι και Καβαλάρι

Οι δρόμοι στο Καβαλάρι και το Περιβολάκι έχουν πλημμυρίσει με την κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους του χωριού να είναι αδύνατη. Στο Περιβολάκι το 60% των σπιτιών του χωριού είναι πλημμυρισμένα και έχει κοπεί το ρεύμα. Δέκα κολώνες της ΔΕΗ έχουν πέσει και παράλληλα έχουν καταστραφεί πολλοί μετασχηματιστές.Σύμφωνα με τον πρόεδρο του χωριού Ζωγράφο Μπουτουράκη, οι αγρότες δεν έχουν αφήσει αποστραγγιστικά κανάλια και στη θέση τους φύτεψαν καλαμπόκια, με αποτέλεσμα να μην έχει διέξοδο το νερό. Στο διπλανό χωριό Ηράκλειο η κατάσταση είναι περίπου η ίδια, με πολλά σπίτια να είναι πλημμυρισμένα.

Κλειστοί δρόμοι


Αυτή τη στιγμή κλειστοί είναι οι δρόμοι Λαγκαδά - Χρυσαυγής, Λαγκαδά - Πέντε Βρυσών και Λαγκαδά - Κολχικού, εξαιτίας των χειμάρρων που έχουν φουσκώσει και το νερό έχει υπερπηδήσει το δρόμο. Μία γέφυρα στο δρόμο προς Κολχικό έχει καταστραφεί. Ο δήμος Λαγκαδά έχει διαθέσει δημοτικούς χώρους για τη στέγαση των εγκλωβισμένων οδηγών, ενώ μηχανήματα jcb επιχειρούν στα σημεία.Όπως είχε γράψει η Voria.gr, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε συνολικά 100 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, ενώ αυτή τη στιγμή επιχειρεί σε 15 από αυτές. Παράλληλα επιχείρησε στην κοπή και απομάκρυνση ενός δέντρου το οποίο έπεσε λόγω της κακοκαιρίας.

Φωτογραφίες: Facebook/lagadas.net
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ