Τρίτη 9 Μαρτίου 2021
x

ΙΚΑΡΙΑ: ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ Η 35ΧΡΟΝΗ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΟΣ

Η εξέταση του πτώματος, του υψώματος και της θέσης των πεσμένων βράχων θα καταδείξει εάν ευσταθεί η εκτίμηση ότι πράγματι ήταν δυστύχημα.

Ο επίλογος της εξαφάνισης της Αγγλίδας αστροφυσικού γράφεται σήμερα, μία μέρα μετά την ανακάλυψη του πτώματός της σε απόκρημνη και δυσπρόσιτη περιοχή στην Ικαρία.

Η 35χρονη Νατάλι Κρίστοφερ βρέθηκε σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων, από εθελοντή πυροσβέστη στις 17:10 και ήταν ανάσκελα, καταπλακωμένη από βράχους. Μόλις βρέθηκε το πτώμα της Νάταλι, κλήθηκε ο σύντροφός της για την αναγνώριση. Από τα ρούχα που του έδειξαν οι αστυνομικοί αναγνώρισε τη σύντροφό του.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, κύρια εκτίμηση των Αρχών είναι ότι έπεσε κατά την διάρκεια αναρρίχησης ή καταρρίχισης την οποία επιχείρησε δίχως τον κατάλληλο εξοπλισμό, με συνέπεια να αποκολληθούν βράχια. Το σημείο είναι επικίνδυνο και δεν ενδείκνυται για ορειβασία, ενώ τα βράχια που βρέθηκαν στο σώμα της ταιριάζουν με τα «κενά» που βρέθηκαν στον βράχο.

Έμεινε στο σημείο το πτώμα της αστροφυσικού

Δεδομένου ότι ο ιατροδικαστής θα βρεθεί σήμερα στην Ικαρία, το πτώμα της δεν μετακινήθηκε από το σημείο όπου βρέθηκε χθες το απόγευμα. Η περιοχή έχει αποκλειστεί και φυλάσσεται για να μην χαθούν πολύτιμα στοιχεία. Σκοπός των αρχών είναι ακόμη σήμερα να φωτογραφήσουν, αλλά και να βιντεοσκοπήσουν την περιοχή (πιθανότατα με drone) ώστε να καταγραφούν λεπτομέρειες και στοιχεία, που μπορούν να οδηγήσουν σε ασφαλή και οριστικά συμπεράσματα για το θάνατο της 35χρονης.

Στην περιοχή μεταβαίνουν σήμερα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και ιατροδικαστής, προκειμένου να διενεργήσουν αυτοψία.

Η εξέταση του πτώματος, του υψώματος και της θέσης των πεσμένων βράχων θα καταδείξει εάν ευσταθεί η εκτίμηση πως ο άτυχη κοπέλα σκοτώθηκε λόγω δυστυχήματος.

Πάντως, προκειμένου να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο, δύο αξιωματικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής θα μελετήσουν το σημείο ώστε να βεβαιωθούν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία. Η πρώτη αξιολόγηση πάντως δεν φανέρωσε ίχνη πάλης.

Η 35χρονη είχε ταξιδέψει στην Ικαρία για διακοπές με τον σύντροφό της. Το ζεύγος ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από το νησί την ημέρα που η Κρίστοφερ σκοτώθηκε.

Μυστήριο παραμένει πάντως πώς το κινητό τηλέφωνο της αστροφυσικού άνοιξε περίπου 24 ώρες μετά την εξαφάνισή της. Αυτό πρόσκαιρα έχει αποδοθεί στην προσωρινή απώλεια σήματος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ