Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 75 ΕΚΑΤ. ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ χαρακτήρισε την επιχορήγηση έμπρακτη αναγνώριση του σημαντικού ρόλου της αυτοδιοίκησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Την ικανοποίησή της για τη θετική ανταπόκριση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, στο αίτημά της για την παροχή έκτακτης επιχορήγησης στους δήμους, προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες που προέκυψαν για τη χρηματοδότηση δράσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, εξέφρασε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Δείτε - Έκτακτη επιχορήγηση 75 εκατ. ευρώ στους δήμους λόγω κορωνοϊού

Σε ανακοίνωση της, υπογραμμίζει ότι «η διάθεση του ποσού των 75 εκατομμυρίων ευρώ σε πρώτη φάση, αλλά και η δημόσια δέσμευση του υπουργού για επιπλέον χρηματοδότηση των δήμων για την αντιμετώπιση των πρόσθετων αναγκών, αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του σημαντικού ρόλου της αυτοδιοίκησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Μια διαχείριση με τεράστιο κόστος, που τίναξε στον αέρα τους προϋπολογισμούς των δήμων».

Επίσης ο πρόεδρος της, Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε ότι σε όλο το διάστημα της κρίσης, η ΚΕΔΕ ήταν σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση και ειδικά με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, και τον υφυπουργό, Θοδωρή Λιβάνιο προκειμένου να υπάρξει μια συντονισμένη προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ