Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021
x

ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΝΑΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Οι δράστες εισέβαλαν στον μικρό ναό σε άγνωστο χρόνο και έδρασαν ανενόχλητοι - Ξήλωσαν από το τέμπλο συνολικά 16 εικόνες.

Το εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή του Λυκουδίου στην Ελασσόνα, που έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο με ειδική κρατική προστασία, λεηλάτησαν άγνωστοι ιερόσυλοι οι οποίοι το «έγδυσαν» κυριολεκτικά αρπάζοντας όλες τις εικόνες!

Οι δράστες εισέβαλαν στον μικρό ναό σε άγνωστο χρόνο, κατά την διάρκεια των εορτών και έδρασαν ανενόχλητοι. Ξήλωσαν από το τέμπλο συνολικά 16 εικόνες που το στόλιζαν και έγιναν άφαντοι, χωρίς να τους αντιληφθεί κάποιος. Η λεηλασία αποκαλύφθηκε όταν ένας πιστός πήγε στην εκκλησία για να ανάψει τα καντήλια.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία που ερευνά για να εντοπίσει τους ιερόσυλους, αλλά και η Μητρόπολη. Ο ναός αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής των αρχών του 20ού αιώνα, ενώ οι 15 εικόνες του τέμπλου και μια δεσποτική εικόνα οι οποίες εκλάπησαν χρονολογούνται από το πρώτο μισό του 19ου αιώνα, όπως αναφέρει το protothema.gr

Πηγή φωτογραφίας: protothema.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ