Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020
x

ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ: 10 ΜΗΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΩΝ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Εδώ και δέκα μήνες στην Θεσσαλονίκη έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν τα ρομποτικά συστήματα ROSA® Knee System, όπως ενημέρωσε το Ιατρικό Αθηνών

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προχώρησε εδώ και δέκα μήνες στην προμήθεια δύο ρομποτικών συστήματων ROSA® Knee System για την εκτέλεση ρομποτικά υποβοηθούμενων ορθοπεδικών επεμβάσεων Ολικών Αρθροπλαστικών Γόνατος, επενδύοντας περισσότερα από 1εκ ευρώ και στην Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «πιστός στη δέσμευσή του να οδηγεί τις ιατρικές εξελίξεις προσφέροντας υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προμηθεύεται την πλέον σύγχρονη και εξελιγμένη λύση».

Τα δύο ρομποτικά συστήματα, έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν, πλήρως, εδώ και 10 μήνες στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, με τις πρώτες, πολύπλοκες επεμβάσεις ολικής αρθροπλαστικής, να έχουν πραγματοποιηθεί, με απόλυτη επιτυχία, στις 20 Δεκεμβρίου 2019.

Με τη χρήση των ρομποτικών συστημάτων επιτυγχάνεται η ελαχιστοποίηση της πιθανότητας επιπλοκών, η μείωση του χρόνου παραμονής στην κλινική, ο περιορισμός του μετεγχειρητικού πόνου και η ταχύτερη ανάρρωση. Ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα της λεπτομερούς προετοιμασίας της επέμβασης σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, με χρήση εξατομικευμένων δεδομένων για τον κάθε ασθενή, της αξιολόγησης σε πραγματικό χρόνο του εύρους κίνησης του ποδιού και τέλος, η δυνατότητα πραγματοποίησης δύσκολων χειρισμών ακριβείας, από το χειρουργό.

Το ROSA® Knee System είναι η πλέον σύγχρονη και εξελιγμένη ρομποτική πλατφόρμα για την εκτέλεση ρομποτικά υποβοηθούμενων ορθοπεδικών επεμβάσεων Ολικών Αρθροπλαστικών Γόνατος της εταιρείας Zimmer Biomet, που διαθέτει μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα λειτουργικά χαρακτηριστικά:

1.    Δυνατότητα εκτέλεσης της επέμβασης με κατάλληλο σχεδιασμό, βάσει προεγχειρητικού ακτινολογικού ελέγχου (imaged based), ή διεγχειρητικά με κατάλληλη διαδικασία εισαγωγής ανατομικών δεδομένων του ασθενούς (imageless) από το χειρουργό.
2.    Ροή πληροφοριών και δεδομένων της επέμβασης στο χειρουργό, σε πραγματικό χρόνο (real time feedback) με αποτέλεσμα  εξαιρετικής ακρίβειας εκτομές οστών, καθώς και στην εξαιρετικά σημαντικής σημασίας, εξισορρόπηση των μαλακών μορίων (soft tissue balance) της αρθρώσεως του γόνατος.
3.    Δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών (3) συστημάτων εμφυτευμάτων Oλικής Αρθροπλαστικής Γόνατος, με εξαιρετικά κλινικά αποτελέσματα επιβίωσης στο χρόνο, σύμφωνα με διεθνούς φήμης βάσεις καταχώρησης κλινικών δεδομένων (registries).
4.    Εξαιρετική ευελιξία χρήσης, με δυνατότητα  μεταβολής της ροής ενεργειών της χειρουργικής διαδικασίας από τον χειρουργό, με βάση διεγχειρητικά δεδομένα και τα εξατομικευμένα ανατομικά χαρακτηριστικά κάθε ασθενούς.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ