Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020
x

ΙΑΝΟΣ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.000 ΖΗΜΙΕΣ ΔΗΛΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Οι 499 ζημιές αφορούν κατοικίες, 821 αφορούν επαγγελματικές εγκαταστάσεις, 708 ζημιές αφορούν αυτοκίνητα και 28 αφορούν θαλάσσια σκάφη.

Μέχρι σήμερα έχουν δηλωθεί 2.056 ζημιές στις ασφαλιστικές εταιρείες - μέλη της ΕΑΕΕ ως αποτέλεσμα των βροχοπτώσεων και των πλημμυρών που έφερε η κακοκαιρία «Ιανός» στις 18 & 19 Σεπτεμβρίου 2020, σύμφωνα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Αυτές αναλύονται ως εξής: 499 ζημιές αφορούν κατοικίες - 821 ζημιές αφορούν επαγγελματικές εγκαταστάσεις - 708 ζημιές αφορούν αυτοκίνητα - 28 ζημιές αφορούν θαλάσσια σκάφη.

Ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ δήλωσε σχετικά: «Ήδη οι ζημιές από τον «Ιανό» που δηλώθηκαν στις ασφαλιστικές εταιρίες ξεπερνούν τις 2.000, αριθμός που ενδεχομένως να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες, όσο είναι σε εξέλιξη οι αναγγελίες των ζημιών, διαδικασία η οποία και σε αυτή την περίπτωση εξελίσσεται ομαλά. Αυτονόητο είναι ότι οι ασφαλισμένοι πολύ σύντομα θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους ώστε να καλύψουν τη ζημιά τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους. Οι συνολικές ζημιές, βέβαια, δηλαδή ζημιές που συμπεριλαμβάνουν και τις ανασφάλιστες κατοικίες, επιχειρήσεις κ.λπ. σύμφωνα με πληροφορίες μετρούν πολλές χιλιάδες. Για ακόμη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες της αύξησης της συχνότητας και της σφοδρότητας των φυσικών καταστροφών τα τελευταία χρόνια λόγω και της κλιματικής αλλαγής που εξελίσσεται ραγδαία. Σε διάστημα μικρότερο του ενάμιση μήνα είχαμε δύο παρόμοια φαινόμενα στη χώρα μας, τη «Θάλεια» και τον «Ιανό» που έφεραν θύματα και μεγάλες καταστροφές σε περιουσίες».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ