Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020
x

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΘΡΑΣΟΣ: ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ!

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις καλώντας για εξηγήσεις τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα για «παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων».

Για εξηγήσεις κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σε μία περίοδο αυξημένης έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

Την είδηση έκανε γνωστή το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το οποίο σε tweet που ανάρτησε, κάνει λόγο για «παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων» και για «κράτηση δημοσιογράφων».

Είχε προηγηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης η κλήση στο ελληνικό ΥΠΕΞ του Τούρκου πρέσβη στην Αθήνα για εξηγήσεις μετά τον εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό, στα ανοιχτά της Κω.

Σε ένα πιο εκτενές δημοσίευμα, το CNN Turk σημειώνει πως ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα έλαβε αυστηρές συστάσεις, ώστε η Ελλάδα να σταματήσει τις παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων, αλλά και προειδοποιήσεις για τις κινήσεις των στρατιωτικών μονάδων της χώρας μας στα χερσαία μας σύνορα (εννοεί τον Έβρο).

Διπλωματικές πηγές στην Τουρκία, υποστήριξαν στον Έλληνα πρέσβη πως η Ελλάδα θα πρέπει να διευθετήσει και δήθεν κράτηση δημοσιογράφων, οι οποίοι όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα κρατούνται για δημοσιεύματα στα οποία αναφέρονταν στην ανθρωπιστική κρίση στις μονάδες προσφύγων σε Ρόδο και Λέσβο.

Το μεσημέρι, ο Τούρκος πρέσβης κλήθηκε στο ΥΠΕΞ μετά το περιστατικό με την τουρκική ακταιωρό στην Κω αλλά και λόγω των δηλώσεων του Ερντογάν, με τις οποίες παρομοίασε όσα συμβαίνουν στον Έβρο με τις θηριωδίες των Ναζί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προσθέτοντας ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δυναμιτίζει συνεχώς το κλίμα με τις δηλώσεις του.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ