Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
x

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΚΟΖΑΝΗ, ΦΛΩΡΙΝΑ

Στην λίμνη της Καστοριάς, επτά τολμηροί κολυμβητές, αψηφώντας το κρύο, «έπεσαν» στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό.

Εκατοντάδες Καστοριανοί αλλά και πολλοί επισκέπτες που βρίσκονται στην πόλη, εκμεταλλευόμενοι τις καλές καιρικές συνθήκες, παρακολούθησαν την τελετή του αγιασμού των υδάτων.  

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, μόλις ο μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ έψαλε το «εν Ιορδάνη», επτά τολμηροί κολυμβητές, αψηφώντας το κρύο, «έπεσαν» στα παγωμένα νερά της λίμνης για να πιάσουν τον Σταυρό. Ο νεαρός Θόδωρος Καλογιάννης που έπιασε τον Σταυρό αφιέρωσε την πράξη του σε φιλικό του πρόσωπο που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Στη Φλώρινα ο αγιασμός των υδάτων έγινε από τον μητροπολίτη Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητο στα νερά του γραφικού Σακουλέβα, όπου δέκα τολμηροί Ρομά κράτησαν την παράδοση και βούτηξαν στα παγωμένα νερά του ποταμού για να πιάσουν τον Σταυρό.

Στην Κοζάνη ο αγιασμός των υδάτων έγινε στην λίμνη Πολυφύτου από τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλο όπου οκτώ νεαροί βούτηξαν στα νερά της λίμνης για να πιάσουν τον Σταυρό.
 
Στο Δήμο Βοΐου ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος έριξε τον Σταυρό από το  γεφύρι του Ανθοχωρίου που αποτελεί ένα από τα ωραιότερα πέτρινα παραδοσιακά γεφύρια της δυτικής Μακεδονίας. 

(Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: fouit.gr, από τον αγιασμό των υδάτων στην Καστοριά)
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ