Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020
x

Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΖΕΡΒΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με την υφυπουργό Παιδείας και της έθεσε το ζήτημα της ανεύρεσης αιθουσών για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Ζέρβα και την Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.

Ο Δήμαρχος αρχικά ενημέρωσε την Υφυπουργό για τα προληπτικά μέτρα απολύμανσης δημοτικών και σχολικών κτηρίων λόγω των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς και για την υγεία των δύο ατόμων-ειδικά του 9χρονου μαθητή που είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Ακολούθως η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα της σχολικής στέγης. Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα ανεύρεσης αιθουσών που θα καλύπτουν τις ανάγκες της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, ο δήμαρχος ενημέρωσε την Υφυπουργό η οποία με τη σειρά της δεσμεύτηκε για τη στήριξη προς τους Δήμους από πλευράς Υπουργείου.

Στη συνάντηση ήταν παρούσα η Αντιδήμαρχος Παιδείας Δ. Ακριτίδου και έθεσε το θέμα νομοθετικής ρύθμισης για τη στέγαση νηπίων σε 1ους ορόφους σχολικών κτηρίων, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των διαθέσιμων αιθουσών.Εκτενής αναφορά έγινε στα γενικότερα θέματα σχολικής στέγης του Δήμου με τον Κ. Ζέρβα να δηλώνει πως το ζήτημα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Διοίκησης. Συζητήθηκαν και επιμέρους θέματα σχολικών κτηρίων και συγκροτημάτων, καθώς και της ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών συγκροτημάτων της οδού Κλεάνθους.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα πρόσληψης επιπλέον προσωπικού για την καθαριότητα των σχολικών κτηρίων και ταυτόχρονη συμπερίληψη όλων των χώρων του σχολείου στον υπολογισμό της αμοιβής τους, η εξασφάλιση επιπλέον υλικοτεχνικής υποδομής και εξοπλισμού(θρανία, προτζέκτορες, laptop)  και η δυνατότητα επιπλέον χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών.

Τέλος ζητήθηκε από την Υφυπουργό καταγραφή και των μελλοντικών αναγκών σε σχολική στέγη ώστε να υπάρξει αποδοτικός σχεδιασμός.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ