Σάββατο 15 Μαΐου 2021
x

ΖΕΡΒΑΣ: Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ '21

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης γνωστοποίησε στον υφυπουργό Εξωτερικών, Κ. Βλάση, πως επιθυμεί τη συμμετοχή της πόλης στις επετειακές εκδηλώσεις.

Τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κωνσταντίνο Βλάση υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο δημαρχείο, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στην ατζέντα της συνάντησης κυριάρχησαν ζητήματα που αφορούν στις προετοιμασίες ενόψει της επετείου για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, δεδομένης της εκπεφρασμένης βούλησης του δημάρχου Θεσσαλονίκης για συμμετοχή της πόλης στις επετειακές εκδηλώσεις.

Παράλληλα, ο κ. Ζέρβας έκανε γνωστό ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης προτίθεται να τιμήσει με εκδηλώσεις μνήμης και την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το 2022, ζητώντας σε αυτό το πλαίσιο να υπάρξουν συνέργειες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και για σειρά άλλων θεμάτων που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού, όπως αυτά της ενεργοποίησης και αξιοποίησης του δικτύου των αδελφοποιημένων πόλεων ή των συνεργασιών με ομογενειακές οργανώσεις.

Στη συνάντηση εργασίας παρέστη και η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για δράσεις Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Μαρία Καραγιάννη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ