Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
x

Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ-ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΗ Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Οι μετατάξεις συγγενών των Συριζαίων, οι υποψηφιότητες του Στιβ Γιατζόγλου και του Θεόδωρου Κατσανέβα και οι συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας.

Ζήτησε συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση, τους φίλους και συντρόφους που στενοχώρησε η Τασία Χριστοδουλοπούλου. Το έπραξε μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η μετάταξη της κόρης της σε υπηρεσία της Βουλής, αλλά και δεν ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, τον οποίον έγραψε στα παλιά της παπούτσια - αν έχει.

Γιατί όμως μόνον η Χριστοδουλοπούλου; Οι άλλοι 30 στενοί συγγενείς Συριζαίων, αυτοί δεν πρέπει να αποποιηθούν τον σκανδαλώδη διορισμό τους; Πού πήγε η διαφάνεια;

Υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή ο Στιβ Γιατζόγλου και δεν θα είναι η μόνη υποψηφιότητα-έκπληξη στην προσπάθεια του κόμματος να παρουσιάσει ένα πιο «μετριοπαθές» πρόσωπο, μετά και την εκλογική υποχώρηση στις πρόσφατες κάλπες. Δεν θα σας πω ακόμη το όνομα, λέγω μόνον ότι στη Β΄ Θεσσαλονίκης θα υπάρξει υποψήφιος της Χ.Α., πέραν κάθε υποψίας και σχέσης με ναζιστικές αντιλήψεις, που θα δημιουργήσει θόρυβο. Πρόκειται για πολύ γνωστό ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ.

Και ο Κατσανέβας, υποψήφιος με το κόμμα του Βελόπουλου. Ποιος θα τον πει ακροδεξιό τον Κατσανέβα;

Συγκινητική η τελευταία ομιλία του Ευ. Βενιζέλου στην Βουλή, αλλά μόνον με ένα παρόντα βουλευτή - από τους 19 του κόμματός του. Απέφυγαν φαίνεται οι άλλοι να εκτεθούν, μη και πέσουν σε δυσμένεια της Φώφης; Και οι ακραιφνείς Βενιζελικοί βουλευτές, κι αυτοί απέστρεψαν το πρόσωπο στον ευεργέτη τους; Ο Ευάγγελος ξέρει ότι δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται.

Δεν θα είναι σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν. Κοτζιάς; Ο υπουργός που κατάρτισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, και έδωσε τέτοια δόξα στον Τσίπρα, που θα τον τιμούν αιώνια, οι Σλάβοι των Σκοπίων και όσοι ήθελαν για δικούς τους λόγους να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ τα Σκόπια; Είναι δυνατόν να δηλώνει υπερήφανος ο Τσίπρας για την κατάπτυστη συμφωνία, και να αφήνει εκτός του Ν. Κοτζιά; Δεν το πιστεύω. Αυτοί οι δυο φαίνονταν αυτοκόλλητοι.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, αναφέρθηκε από τις Βρυξέλλες στην απόφαση της ΕΕ για έναρξη των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια και την Αλβανία, σημειώνοντας ότι οι Γερμανοί φοβούνται τις απειλές του πρωθυπουργού Έντι Ράμα. «Σκέφτονται ότι εάν ανοίξουν διαπραγματεύσεις με τη "Βόρεια Μακεδονία" και αφήσουν έξω την Αλβανία, θα δημιουργηθεί ένα πρόβλημα και μπορεί να επιδράσει στο Κόσοβο», είπε ο Ζάεφ.

Με ένα έγχρωμο βίντεο ντοκουμέντο, από τη δεύτερη φάση της επιχείρησης «"Αττίλας", δηλαδή την εισβολή στην Κύπρο το 1974, συνεχίζουν τις προκλήσεις, αυτή τη φορά στο επικοινωνιακό επίπεδο, οι Τούρκοι. Το βίντεο, το οποίο χρονολογείται από τον Αύγουστο του 1974, φέρει τον τίτλο "Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο", όπως δηλαδή ονομάζουν οι Τούρκοι την εισβολή και απεικονίζει πράξεις όπως το σβήσιμο των ελληνικών τοπωνυμίων και η ανάρτηση τουρκικής σημαίας σε ορθόδοξη εκκλησία.

Ο Στρατός του Χάφταρ στη Λιβύη, ανέφερε αργά χθες βράδυ ότι επιτέθηκε στο στρατιωτικό τμήμα του αεροδρομίου, στοχοθετώντας ένα "τουρκικό αεροσκάφος". Δεν έδωσε λεπτομέρειες, έκανε απλά λόγο για μια παρόμοια επιδρομή το βράδυ της Τετάρτης. Τουρκικά αεροπλάνα μεταφέρουν οπλισμό στους τζιχαντιστές των Μουσουλμάνων αδελφών, στην Τρίπολη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ