Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021
x

Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Ο λαϊκισμός, ο αναθεωρητισμός και καταπάτηση ουσιωδών δημοκρατικών ελευθεριών ανθούν λόγω των συνθηκών που βιώνουμε, αναφέρει η κ. βουλευτής.

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης εξελέγη μία εκ των αντιπροέδρων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Η ίδια σε λογαριασμό της στο Facebook και το Twitter δήλωσε πως χθες το απόγευμα πως «Σήμερα είχα την διαδικτυακή, δεδομένων των υγειονομικών συνθηκών, χαρά και πρωτίστως την τιμή να εκλεγώ μία εκ των Αντιπροέδρων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Council of Europe».

Aναφερόμενη στις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπο το Συμβούλιο, αναφέρει πως «Ο λαϊκισμός, ο αναθεωρητισμός και καταπάτηση ουσιωδών δημοκρατικών ελευθεριών ανθούν και πάλι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε. Η ανάγκη να θωρακίσουμε τις δημοκρατικές αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Στο ίδιο πλαίσιο, κατέστησε σαφές πως με τη στήριξη και τη συνεργασία όλων των μελών της ελληνικής αντιπροσωπείας, «συνεχίζουμε το σημαντικό έργο, προασπίζοντας τις αρχές της δημοκρατίας και του διαλόγου που για χρόνια τώρα αποτελούν τα εχέγγυα της ειρήνης και της ευημερίας στην Ευρώπη».


Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους της στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την εμπιστοσύνη που της έδειξαν.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ