Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020
x

Η ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

Γονείς και παιδιά έμαθαν για τη ζωή στη Μακεδονία της εποχής του Μακεδονικού Αγώνα στο 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Υγιεινής Διατροφής & Αθλητισμού.

Δεκάδες παιδιά μαζί με τους γονείς τους ήρθαν σε επαφή με τη νεότερη ιστορία της Μακεδονίας με τρόπο βιωματικό, χάρη στη συμμετοχή του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στο 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Υγιεινής Διατροφής & Αθλητισμού, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018 στη ΔΕΘ TIF HELEXPO. 

Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες του Φεστιβάλ γνώρισαν τα Μυστικά του Βάλτου παίζοντας ένα πρωτότυπο επιτραπέζιο, αποκρυπτογράφησαν τον αυθεντικό κώδικα του Παύλου Μελά, φόρεσαν τον μακεδονικό ντουλαμά και ζωγράφισαν ιστορικά πρόσωπα, γεγονότα και μνημεία της Μακεδονίας. Επιπλέον, συμμετείχαν σε παιχνίδι μνήμης με φωτογραφίες των επαγγελμάτων των αρχών του 20ου αιώνα, οι οποίες προέρχονται από το αρχείο του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

Την επιμέλεια του προγράμματος είχαν η Διευθύντρια του Μουσείου, κ. Φανή Τσατσάια και το ειδικό επιστημονικό προσωπικό.

«Ως Ίδρυμα του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα θεωρούμε πολύ σημαντικό να είμαστε κοντά στα παιδιά με κάθε ευκαιρία. Το περασμένο Σάββατο στη ΔΕΘ, στο 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Υγιεινής Διατροφής & Αθλητισμού, είχαμε τη χαρά να βλέπουμε γονείς και παιδιά, μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια, να μαθαίνουν για τη ζωή στη Μακεδονία της εποχής του Μακεδονικού Αγώνα. Κάνουμε την Ιστορία παιχνίδι γνώσης και ψυχαγωγίας, ώστε να την μεταδώσουμε στα παιδιά με τον πιο διεισδυτικό και αποτελεσματικό τρόπο: δημιουργώντας ένα ισχυρό αποτύπωμα μνήμης», δήλωσε σχετικά η κ. Τσατσάια.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ