Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
x

ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΤΟΚΙΟ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Οι Ιάπωνες αξιωματούχοι και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) έχουν καταστήσει σαφές, ότι οι Αγώνες δεν θα αναβληθούν για δεύτερη φορά.

Περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους του Τόκιο, αντιτίθενται στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, που θα φιλοξενήσει η πόλη τους το καλοκαίρι του 2021, όπως προέκυψε μετά τη μετάθεση της, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτό είναι το συμπέρασμα δημοσκόπησης, που δείχνει πως το 51,7% εκείνων που απάντησαν στην έρευνα δύο ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης, αυτό το Σαββατοκύριακο, δήλωσαν ότι θα ήθελαν να αναβληθούν ξανά ή να ακυρωθούν οι Αγώνες, ενώ το 46,3% δήλωσε ότι ελπίζει ότι θα διεξαχθούν το 2021.

Ειδικότερα, το 27,7% των ερωτηθέντων θα προτιμούσε μια καθαρή και απλή ακύρωση και το 24,0% μια δεύτερη αναβολή, την ώρα που το 31,1% ελπίζει για Αγώνες «μειωμένου μεγέθους» και το 15,2% για μία κανονική διοργάνωση.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά από το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo και το τηλεοπτικό κανάλι Tokyo MX από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου, με την συμμετοχή 1.030 κατοίκων του Τόκιο.

Όπως είναι γνωστό, οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020 αναβλήθηκαν στα τέλη Μαρτίου λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας.

Οι Ιάπωνες αξιωματούχοι και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) έχουν καταστήσει σαφές, ότι οι Αγώνες δεν θα αναβληθούν για δεύτερη φορά, αλλά θα ακυρωθούν εάν ο ιός εξακολουθεί να εμποδίζει την ασφαλή διεξαγωγή τους.

Η διοργάνωση του 2021, έχει προγραμματισθεί να αρχίσει στις 23 Ιουλίου, διατηρώντας την επωνυμία Tokyo-2020.

«Θα διοργανώσουμε Αγώνες σε ένα ασφαλές και γαλήνιο περιβάλλον για αθλητές και θεατές από το εξωτερικό, καθώς και για τους κατοίκους του Τόκιο», δήλωσε πρόσφατα η κυβερνήτης της ιαπωνικής πρωτεύουσας, Γιούρικο Κόικε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από την ίδια έρευνα, προέκυψε ότι η κ. Κόικε διατηρεί ισχυρό προβάδισμα έναντι των ανθυποψηφίων της, σχετικά με την επανεκλογή της, με τις εκλογές να έχουν προγραμματισθεί για τις 5 Ιουλίου.
 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ