Δευτέρα 19 Απριλίου 2021
x

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΓΚΑΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΧΑΥΝΤΝ

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, μετά από οκτώ μήνες, επιστρέφει μπροστά στο κοινό της σε κλειστό συναυλιακό χώρο με αφιέρωμα στον Γιόζεφ Χάυντν.

Με ένα γκαλά αφιερωμένο στον σπουδαίο Αυστριακό συνθέτη του κλασικισμού Γιόζεφ Χάυντν, υπό τη μουσική διεύθυνση ενός εκ των πλέον υποσχόμενων μελών της νέας γενιάς Ελλήνων αρχιμουσικών, του Κωνσταντίνου-Ρωμανού Παπάζογλου επιστρέφει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, μπροστά στο κοινό της σε κλειστό συναυλιακό χώρο. Σολίστ στην τρομπέτα ο Κερκυραίος Γιώργος Λασκαρίδης, μόνιμο στέλεχος του δυναμικού των πνευστών της Κ.Ο.Θ..

Το «Κοντσέρτο για τρομπέτα» του Χαύντν είναι ένα από τα δημοφιλέστερα του είδους, που συνετέλεσε μάλιστα και στην εξέλιξη αυτού του οργάνου, ενώ η γοητευτική και πνευματώδης «Συμφωνία αρ.80» φλερτάρει διακριτικά με το προ-ρομαντικό κίνημα Sturm und Drang, όμως δεν απαρνείται τελικά τα κλασικά πρότυπα του δημιουργού της.

Στη συναυλία θα πραγματοποιηθεί και η παγκόσμια πρεμιέρα του έργου «Ουτοπία» του Γιώργου Μπαλατσινού, που γράφτηκε την περίοδο της καραντίνας πάνω στο ομώνυμο ποίημα της Wislawa Szymborska. Ο Έλληνας αρχιμουσικός δώρισε την παρτιτούρα στην Κ.Ο.Θ. χαρακτηρίζοντάς την ως ‘το κορυφαίο ορχηστρικό σύνολο στην Ελλάδα’.

Live Streaming

Η συναυλία του Σαββάτου θα μεταδοθεί ζωντανά και δωρεάν μέσα από το κανάλι της ΚΟΘ στο youtube (TheTsso) και από τη σελίδα της στο facebook.

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου &
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020
ώρα 20:30
Αίθουσα Κ.Ο.Θ. ‘Σόλων Μιχαηλίδης’ (Λ. Νίκης 73)

Ώρα προσέλευσης: 19:30

Διεύθυνση ορχήστρας: Κωνσταντίνος-Ρωμανός Παπάζογλου
Τρομπέτα: Γιώργος Λασκαρίδης

Πρόγραμμα:
Γιόζεφ Χάυντν (1732-1809): Κοντσέρτο για τρομπέτα σε μι ύφεση μείζονα, Hob. VIIe/1
Γιώργος Μπαλατσινός (1983): ‘Ουτοπία’ για καμπάνες και ορχήστρα εγχόρδων (2020)  
Αφιερωμένο στην ΚΟΘ - Α’ εκτέλεση
Γιόζεφ Χάυντν (1732-1809): Συμφωνία αρ.80 σε ρε ελάσσονα, Hob. 1/80

Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 10 €
Μειωμένο: 5 € (άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων)

Ηλεκτρονική προπώληση από το www.tsso.gr
Εκδοτήριο ΚΟΘ, Λ. Νίκης 73, τηλ. 2310236990

Είναι υποχρεωτική η προαγορά θέσης
Δεν υπάρχει δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων στην είσοδο του χώρου, πριν τη συναυλία

Οι διοργανωτές εφιστούν την προσοχή στην τήρηση των οδηγιών που θα δοθούν από το προσωπικό της Κ.Ο.Θ., με σεβασμό στα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας έναντι του COVID–19 και ιδίως στη χρήση μη ιατρικής μάσκας εντός της αίθουσας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ