Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020
x

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ 11Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΤΥΡΙΩΝ

Τιμώμενη χώρα στο 11ο Φεστιβάλ Βαλκανικών τυριών που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 25 και 26 Απριλίου στο Βελιγράδι θα είναι η Ελλάδα.

Η Ελλάδα θα είναι τιμώμενη χώρα του 11ου Φεστιβάλ Βαλκανικών Τυριών που θα πραγματοποιηθεί 25-26 Απριλίου 2020 στο Βελιγράδι.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας της Ελλάδας στο Βελιγράδι αναφέρεται ότι Φεστιβάλ Βαλκανικών Τυριών ξεκίνησε το 2014 και έχει καθιερωθεί ως μια σημαντική εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν παραγωγοί από τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, την Κροατία και τη Σλοβενία. Σε κάθε φεστιβάλ προσκαλούνται ως καλεσμένοι παραγωγοί από μια τιμώμενη χώρα. Στο παρελθόν τιμώμενες χώρες ήταν η Ολλανδία, η Γαλλία, η Ελβετία, ενώ φέτος θα είναι η Ελλάδα.

Κάθε φεστιβάλ προσελκύει περίπου 3.000 επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών εκπροσώπων, σεφ, ιδιοκτητών εστιατορίων, ξενοδόχων και άλλους.

Σημειώνεται ότι οι εκθέτες από την Ελλάδα, καθώς είναι η τιμωρημένη χώρα, απαλλάσσονται από τις χρεώσεις ενοικίου.

Ο επίσημος ιστότοπος είναι www.balkancheesefestival.com και η σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook είναι www.facebook.com/IzlozbaSira.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ