Τετάρτη 14 Απριλίου 2021
x

Η ΕΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

Τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξεκινήσει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για να εξασφαλίσει αμερικανικά συστατικά των εμβολίων κατά της COVID-19

Συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεκινήσει τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Ένωση για την εξασφάλιση του εφοδιασμού σε αμερικανικά συστατικά των εμβολίων κατά της COVID-19 τα οποία υπόκεινται από την Ουάσινγκτον σε αυστηρούς περιορισμούς εξαγωγής, ανέφερε σήμερα ευρωπαϊκή πηγή την οποία επικαλείται το AFP.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τη βιομηχανική πλευρά της παρασκευής εμβολίων, θα συναντηθεί το απόγευμα της Δευτέρας με τον Τζέφρι Ζάιεντς, συντονιστή της ομάδας για τη μάχη κατά της Covid-19 στον Λευκό Οίκο, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή αυτή που πρόσκειται στις συνομιλίες.

Η ιδέα είναι να «εργαστούμε συντονισμένα ώστε να μην δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα για τους Ευρωπαίους παρασκευαστές εμβολίων», εξήγησε.

Η Ουάσινγκτον διαθέτει ένα αυστηρό πλαίσιο για τις εξαγωγές όλων των απαραίτητων συστατικών για τα εμβόλια, οι οποίες υπόκεινται σε ειδικές άδειες.

«Ο καθένας έχει τους κανόνες του, που είναι νόμιμοι. Η ιδέα δεν είναι να τους ξανασυζητήσουμε», αλλά να εξετάσουμε «τις διοικητικές διαδικασίες που εφαρμόζονται» για τις εξαγωγές συστατικών και να δούμε «πώς θα τις διευκολύνουμε, θα τις επιταχύνουμε», υπογραμμίζει η ευρωπαϊκή πηγή.

«Πρόκειται για ένα προληπτικό διάβημα. Καθώς η παραγωγή εμβολίων στην Ευρώπη πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά σε ισχύ, θέλουμε να διασφαλίσουμε πως όλα τα συστατικά μπορούν να ακολουθήσουν», διευκρίνισε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ