Τρίτη 20 Απριλίου 2021
x

Η ΕΕ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΕ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΙΡΑΝ-ΗΠΑ

Για τη διοργάνωση μιας συνάντησης με όλους τους συμμετέχοντες στην πυρηνική συμφωνία του Ιράν και τις ΗΠΑ ετοιμάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται για τη διοργάνωση μιας άτυπης συνάντησης με όλους τους συμμετέχοντες στην πυρηνική συμφωνία του Ιράν και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία έχει ήδη δηλώσει την προθυμία να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διάσκεψη, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ την Παρασκευή.

Δεν έχουν αποσταλεί προσκλήσεις και δεν υπάρχει χρονικό πλαίσιο για τη συνάντηση, αλλά οι παγκόσμιες δυνάμεις θέλουν να αναβιώσουν την πυρηνική συμφωνία το συντομότερο δυνατό, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Το Ιράν θα «αντιστρέψει αμέσως» τις ενέργειες σε σχέση με το πυρηνικό του πρόγραμμα όταν αρθούν οι κυρώσεις των ΗΠΑ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ νωρίτερα σήμερα, επαναλαμβάνοντας τη θέση της Τεχεράνης στην πρόθεση της Ουάσινγκτον για αναβίωση των συνομιλιών.

Η Βρετανία διεμήνυσε ωστόσο ότι το Ιράν πρέπει να επιστρέψει στη συμμόρφωση με την πυρηνική συμφωνία και ότι η Δύση δεν πρέπει να στείλει μηνύματα ότι είναι διατεθειμένη να παραβλέψει τις παραβιάσεις της συμφωνίας από τη μεριά της Τεχεράνης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ