Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020
x

Η ΧΑΝΘ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΤΕΡΓΙΟ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΣΚΟΥΛΗ 2018

Ο σπουδαίος αθλητής θα τρέξει από το βορειότερο μέχρι το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδος μεταφέροντας το μήνυμα του «καθαρού αθλητισμού»

Η ΧΑΝΘ, με μακρά πορεία στον ελληνικό αθλητισμό, στηρίζει το μαραθωνοδρόμο Στέργιο Αράπογλου στην υλοποίηση του μεγαλύτερου δρομικού εγχειρήματος στην Ελλάδα.

Ο σπουδαίος αθλητής εμπνευσμένος από το όραμα του δρομέα υπεραποστάσεων Τάκη Σκουλή, που έχει χαρίσει μοναδικές διακρίσεις στη χώρα μας, ξεκινά στις 10 Σεπτεμβρίου από το Ορμένιο του Νομού Έβρου για να διανύσει μία διαδρομή συνολικού μήκους περίπου 1400 km σε μόλις 23 ημέρες. Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στο Ακρωτήριο Ταίναρον του Νομού Λακωνίας, καθιστώντας τον Στέργιο Αράπογλου τον πρώτο αθλητή που τρέχει από το βορειότερο μέχρι το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδος μεταφέροντας σε όλη τη χώρα το μήνυμα του «καθαρού αθλητισμού».

Συγκεκριμένα, ο Στέργιος Αράπογλου θα κινηθεί μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και παράδρομων από άσφαλτο, σε χωματόδρομους και ορεινούς όγκους σε διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας. Η σύλληψη και ο σχεδιασμός της ανήκουν στον Τάκη Σκουλή, ο οποίος μάλιστα ξεκίνησε να την διατρέξει στις 29 Μαΐου 1995, διασχίζοντας 300 περίπου km πριν σταματήσει την προσπάθειά του λίγο έξω από τη Χρυσούπολη του Νομού Καβάλας.

Το εγχείρημα υποστηρίζεται από τη ΧΑΝΘ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ “THE GAME”, που αφορά το αντιντόπινγκ.

Η ΧΑΝΘ πιστή στις αξίες και το όραμά της, αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ενισχύει την προσπάθεια του Στέργιου Αράπογλου και φέρνει στο προσκήνιο την αξία του ευ αγωνίζεσθαι στηρίζοντας στην πράξη μια μοναδική πρωτοβουλία για τη χώρα μας. Με αίσθημα ευθύνης η Αδελφότητα οργανώνει ενέργειες που προάγουν τον ελληνικό αθλητισμό τόσο στο ελληνικό όσο και στο παγκόσμιο στερέωμα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ