Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020
x

Η ΑΘΗΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως δεν υπήρξε διάλογος μεταξύ Έλληνα και Τούρκου αξιωματικού στο ΝΑΤΟ,αλλά πως υπεβλήθησαν οι προτάσεις της Ελλάδας.

Τις πληροφορίες που διακινεί η τουρκική πλευρά περί «ανταλλαγής απόψεων» στο πλαίσιο «τεχνικών συζητήσεων» στο ΝΑΤΟ διαψεύδουν διπλωματικές πηγές τονίζοντας ότι ο Έλληνας αξιωματικός μετέβη στο γραφείο του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ προκειμένου υποβάλει τα σχόλια της ελληνικής πλευράς επί των προτάσεων του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ για ενδεχόμενο μηχανισμό αποκλιμάκωσης.

Δείτε σχετικά: Άγκυρα: Συζητήσαμε με Ελλάδα για μέτρα πρόληψης στρατιωτικής εμπλοκής

Ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής ζήτησε από τον Έλληνα Αξιωματικό σειρά διευκρινήσεων επί των υποβληθέντων σχολίων.

Όπως υπογραμμίζουν διπλωματικές πηγές, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, δεν υπήρξε διάλογος με τον Τούρκο αξιωματικό. Επιπρόσθετα, οι αναφορές σε «ανταλλαγή απόψεων» στο πλαίσιο «τεχνικών συζητήσεων» εντάσσονται στη διαρκή προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιάσει μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα προκειμένου να αποφύγει την επιβολή κυρώσεων για τις παράνομες ενέργειές της.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ