Παρασκευή 29 Μαΐου 2020
x

Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΩΣ ΑΛΛΟΣ ΔΙΟΓΕΝΗΣ

Η ανάλυση Ρόμπερτ Μιλέσκι για την ομοσπονδιακή οργάνωση της «Μακεδονίας», το θράσος των Κοσοβάρων και η ασυνεννοησία Τσίπρα - Κοτζιά.

 Όπως είπε ο Α. Τσίπρας στην Έλλη Στάη, «η Ελλάδα δεν έχει συμφέρον να έχει αστάθεια η γειτονική χώρα, κανένα συμφέρον από τη διάλυση της ΠΓΔΜ και τη δημιουργία μιας "Μεγάλης Αλβανίας". Φαίνεται πως Κοτζιάς και Τσίπρας δεν ήσαν συνεννοημένοι επαρκώς για τους δήθεν λόγους που παραχώρησαν τα πάντα στους Σλάβους των Σκοπίων.

Ο Κοτζιάς ήθελε να απομακρύνει από την περιοχή την Τουρκία, και ο Τσίπρας να εμποδίσει την Μεγάλη Αλβανία. Μένει να ακούσουμε την άποψη του Καρανίκα επ’ αυτού. Εκτός και αν τώρα που ήρθε η Μέρκελ μας πει καθαρά αυτό που όλοι πια είχαμε καταλάβει εξ αρχής.

Ο πολιτικός αναλυτής Ρόμπερτ Μιλέσκι, σε ανάλυσή του σημειώνει ότι η συμφωνία για το περιεχόμενο του Συντάγματος μεταξύ του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και του επικεφαλής του κόμματος της "Συμμαχίας για τους Αλβανούς", που επιτεύχθηκε, είναι η αρχή της ομοσπονδιακής οργάνωσης της "Μακεδονίας".

«Αυτό που ζήτησε και έλαβε ο Σέλα, είναι η εξίσωση του "μακεδονικού" με τον αλβανικό λαό στο προοίμιο, που είναι το πρώτο βήμα προς μια Ομοσπονδία ή δημιουργία Καντονίων, διότι αν δεν συμμετείχε εξίσου στη δημιουργία της "Βόρειας Μακεδονίας" δεν θα είχε μετά κανένα δικαίωμα ως καντόνι», είπε ο Μιλέσκι.

Η αλήθεια είναι ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων έχουν να διαλέξουν, ή ομοσπονδία με τους Αλβανούς, ή να καταπιεί ολόκληρη την χώρα η Αλβανία σε λίγα χρόνια, λόγω της βέβαιης πλειοψηφίας του αλβανικού στοιχείου.

Αν δεν είναι αυτό απίστευτο θράσος, τότε ποιο είναι; Τρεις Αλβανοί κλείστηκαν για 55 μέρες στη φυλακή στη Σερβία, επειδή έγραφαν στα αυτοκίνητα που ήταν καλυμμένα με χιόνι τη συντομογραφία "UÇK". Η Πρίστινα καταδίκασε έντονα την φυλάκιση των τριών Αλβανών και καλεί τους διεθνείς οργανισμούς να πάρουν θέση σε αυτήν την… αντι-ευρωπαϊκή συμπεριφορά της Σερβίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «σε μια χώρα που φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ, κανείς δεν μπορεί να καταδικάζεται γιατί εξέφρασε τη γνώμη του ή παρουσιάζει διαφορετική πεποίθηση».

Θα μας τρελάνουν οι Κοσοβάροι. Απλή έκφραση γνώμης είναι η αναγραφή συνθημάτων υπέρ του UCK, που κατέσφαξε πλήθος Σέρβων και κυβερνά το Κοσσυφοπέδιο. Αν δηλαδή κάποιος Σέρβος γράψει στην Πρίστινα ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι σερβικό, θα αποτελεί απλά έκφραση γνώμης και θα το επιτρέψουν οι Κοσοβάροι;

Καμιά απορία για την αγάπη Τσίπρα προς Μέργκελ. Την έβριζε επειδή δεν την γνώριζε. Μόλις την γνώρισε, δήλωσε πως την "θεωρεί ανοιχτόμυαλη". Απλά πράγματα. Πρόκειται για μια ακόμη αυταπάτη. Όπως και με τους Αμερικανούς, που διαδήλωνε εναντίον τους, αποκαλώντας τους φονιάδες των λαών.

Και καλά ο πρωθυπουργός με τους κολλητούς του, καθιστώντας παγκόσμιο τον όρο της κωλοτούμπας, δεν εκπλήσσει. Οι σκληροί μαρξιστές των συνιστωσών όμως, πώς τα δέχονται όλα αυτά; Είναι αρκετό ένα βόλεμα σε κυβερνητική θέση, για να καταχωνιαστεί στο ράφι το "Κεφάλαιο" του Μαρξ; [Κάποιοι λένε ότι είναι και τροτσκιστές].

Ως άλλος Διογένης ο Πάνος Καμμένος, αναζητά με το φανάρι τους βουλευτές του, που λακίζουν ένας-ένας. Εμπιστεύτηκε τον Τσίπρα, παραβλέποντας ότι ο πρωθυπουργός άδειασε τον "ευεργέτη" του Αλαβάνο, τον Μίκη Θεοδωράκη, συντρόφους του που ήσαν μαζί επί δεκαετίες, και θα άφηνε τον Καμμένο;

 

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ