Παρασκευή 29 Μαΐου 2020
x

O ΑΛΕΞΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟΥ

Η στροφή 180 μοιρών του Τσίπρα από το «go back κυρία Μέρκελ», η ψήφιση των τροποποιήσεων στο Σύνταγμα των Σκοπίων και ο επίκαιρος Δημοσθένης

Εγκρίθηκαν στα Σκόπια οι τροποποιήσεις στο αναθεωρημένο πλέον Σύνταγμα τους. Αναθεωρημένο δηλαδή, τρόπος του λέγειν, επειδή είναι γεμάτο από αλυτρωτικούς όρους, τους οποίους όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τους βλέπει. Άλλωστε, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με νυν υπουργούς, ήσαν εκείνα που απαίτησαν ενυπογράφως, να ονομαστούν σκέτο Μακεδονία, τα Σκόπια.

Η θέλησή τους υλοποιήθηκε στην ουσία. Η προσθήκη Βόρεια εμπρός στον όρο Μακεδονία, αποτελεί μια μεγάλη ανοησία, επειδή το Βόρεια ήδη το εξάλειψαν. Τσίπρας-Κοτζιάς τους έδωσαν περισσότερα από αυτά που πρόσμεναν.

Τώρα, με 81 ψήφους υπέρ, οι συνταγματικές τροποποιήσεις που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών ψηφίστηκαν στην τρίτη τελική φάση. Οι επί τρεις ημέρες διαπραγματεύσεις με τα αλβανικά κόμματα της αντιπολίτευσης και η αποδοχή των αιτημάτων τους έφερε στο τελικό στάδιο τη Συμφωνία. Οι Αλβανοί υπέβαλαν αιτήματα, και δικαιώθηκαν. Η κυβέρνηση της Ελλάδας, ουδέν ουσιαστικό αίτημα υπέβαλε.

Το κυριότερο αίτημα των Αλβανών ήταν η τροποποίηση στο προοίμιο του Συντάγματος να ορίζεται τώρα ότι «Οι πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, του "μακεδονικού" λαού και του αλβανικού λαού, των Τούρκων, των "Βλάχων", των Σέρβων, των Ρομά, των Βοσνίων και άλλων ανθρώπων».

Διατηρείται επομένως ο όρος "μακεδονικός λαός", και απουσιάζει ο ελληνικός λαός στα Σκόπια, σύμφωνα και με την διαβεβαίωση του Κοτζιά ότι δεν υπάρχουν Έλληνες εκεί.

Από τον ξένο Τύπο, απόσπασμα από τα πολλά που συνέλεξε εχθές η voria.gr: «Το "go back κυρία Μέρκελ", που είχε πει ο Αλ. Τσίπρας λίγες εβδομάδες μετά την εκλογή του, σε συνέντευξη του στο CNN, όταν είχε ζητήσει από την καγκελάριο να αποσύρει την κηδεμονία της από την Ελλάδα, έξι μήνες αργότερα, και υπό την πίεση των Ευρωπαίων πιστωτών, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας άρχισε να προσεγγίζει την Γερμανίδα ομόλογό του και να την ακούει με θρησκευτική κατάνυξη».

Μου δίνει την εντύπωση του καλού παιδιού που ακούει πάντα την μαμά του, και δεν την στενοχωρεί.

Ένα  σοβαρό συμβάν έγινε στον Αλβανικό Στρατό. Αναφέρθηκε κλοπή όπλων από στρατιωτική Βάση.  Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αλβανίας, κατά τη διάρκεια της νύχτας εκλάπησαν διάφορα όπλα από τις στρατιωτικές αποθήκες όπλων στο Πασαλιμάν, στα νότια της χώρας. Μεταξύ των όπλων που εκλάπησαν είναι τρία αυτόματα όπλα. Ο στρατιώτης που όφειλε να φυλάει την αποθήκη δεν βρισκόταν στη θέση του τη στιγμή της κλοπής.

Σα να μην πέρασε μια μέρα… Δημοσθένης προς τους Αθηναίους: «Στρέψτε το βλέμμα προς τους σημερινούς πολιτικούς. Άλλοι από φτωχοί έγιναν πάμπλουτοι, άλλοι από άσημοι χόρτασαν τιμές, ορισμένοι έφτιαξαν σπίτια δίπλα στα οποία τα δημόσια οικοδομήματα είναι πιο σεμνά, κι όσο ο πλούτος της πόλης ελαττωνόταν, τόσο ο δικός τους αύξανε (…)».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ