Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020
x

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ 5 ΤΟΥ ΤΑΧΙΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ

Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης πέντε δημοτικών συμβούλων από την παράταξη του Νίκου Ταχιάου, μια μέρα μετά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου.

Την ανεξαρτητοποίησή τους ανακοίνωσαν,  το μεσημέρι της Τρίτης, πέντε δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Νίκου Ταχιάου. Η επιστολή δημοσιοποιήθηκε μια μέρα μετά την ορκωμοσία χθες του νέου δημοτικού συμβουλίου. 

Πρόκειται για τους Σωκράτη Δημητριάδη, Νίκο Ζεϊμπέκη, Ιωάννα Κοσμοπούλου, Μιχάλη Κούπκα και Δήμητρα Ακριτίδου, οι οποίοι έχουν δεχθεί πρόταση από το νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα να συμμετάσχουν στο νέο σχήμα διοίκησης.

«Η άμεση ανάγκη διοίκησης του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της χώρας με τα θέματα που αντιμετωπίζει καθημερινά, απαιτεί σοβαρότητα και ουσιώδεις συνεργασίες προς όφελος των πολιτών, διασφαλίζοντας παράλληλα την ορθή λειτουργία του δήμου σε όλα τα επίπεδα. Βούληση μας ήταν και παραμένει η διασφάλιση των ανωτέρω δίχως ταλαντεύσεις. Δέσμευση όλων μας απέναντι στους Θεσσαλονικείς είναι να συμβάλουμε με κάθε τρόπο και με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε η πόλη μας να γίνεται συνεχώς καλύτερη. Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του νεοεκλεγέντος Δήμαρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα να συνδράμουμε στη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, με αίσθηση ευθύνης, ανεξαρτητοποιούμαστε από τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα-Νίκος Ταχιάος», για το καλό της πόλης και των πολιτών της», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους.

Οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι, αφού σημειώνουν ότι «η απλή αναλογική  επέβαλε την προαγωγή συναινέσεων μεταξύ των δυνάμεων των εκλεγμένων συνδυασμών», το χρονικό διάστημα του καλοκαιριού που μεσολάβησε από τις 2 Ιουνίου μέχρι σήμερα, «δε στάθηκε αρκετό για να επιτευχθούν μεταξύ των συνδυασμών οι απαιτούμενες συγκλίσεις ώστε να προκύψει το διοικητικό σχήμα που θα αναλάβει να διαχειριστεί τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης».

Σημειώνεται ότι οι πέντε είχαν εκφράσει τις διαφωνίες τους για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα των συνεργασιών ο κ. Ταχίαος, στον οποίο χρέωναν «ολιγωρία» (δείτε εδώ).  

Μετά την εξέλιξη αυτή ο συνδυασμός «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα-Νίκος Ταχιάος» από έντεκα συμβούλους που κατάφερε να εκλέξει, θα έχει πλέον έξι στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Ερωτηθείς ο κ. Ταχιάος από την Voria.gr για την επικείμενη ανεξαρτητοποίηση των πέντε δημοτικών συμβούλων του περιορίστηκε να πει ότι «ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη» και παρέπεμψε σε δήλωση την οποία θα κάνει εντός της ημέρας. 

Με την ανεξαρτητοποίηση των πέντε συμβούλων ανοίγει πλέον ο δρόμος να προχωρήσουν και οι ανακοίνωσης από την πλευρά του νέου δημάρχου για τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα διοίκηση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ