Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
x

Η AIRBNB ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΠΑΡΤΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΤΗΣ

Ο αριθμός των παραπόνων για πάρτι μειώθηκε κατά 44% από το μέτρο που τέθηκε σε εφαρμογή - Εξαιρούνται οι παραδοσιακοί χώροι.

Απαγορεύει οριστικά τα πάρτι και τις εκδηλώσεις στα σπίτια που βρίσκονται στην πλατφόρμα της η Airbnb. Πρόκεται για ένα μέτρο που αρχικά υιοθετήθηκε σε προσωρινή βάση εν μέσω πανδημίας αποδείχθηκε εξαιρετικά δημοφιλές στους ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Η εταιρεία με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι ο κανόνας από τις 20 Αυγούστου, που υιοθετήθηκε για πρώτη φορά, εξελίχθηκε τελικά σε «κάτι πολύ περισσότερο από ενα μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγεία». Μετετράπη σε «θεμελιώδη πολιτική της κοινότητας για τη στήριξη των ιδιοκτητών και των γειτόνων τους».

Όπως αναφέρει η εταιρεία ο αριθμός των παραπόνων για πάρτι μειώθηκε κατά 44% από το μέτρο που τέθηκε σε εφαρμογή. Εξαίρεση στην παγκόσμια απαγόρευση θα ισχύσει μόνο για «εξειδικευμένους και παραδοσιακούς χώρους φιλοξενίας» στο μέλλον, όπως διευκρινίστηκε.

Η Airbnb αποφάσισε ωστόσο παράλληλα να άρει τον περιορισμό ως προς τον αριθμό των ανθρώπων που μπορούν να μείνουν στο κάθε σπίτι. Εξαιτίας των ανησυχιών για τη διάδοση της Covid-19 είχε θέσει όριο 16 ατόμων. Όπως εξηγεί στην ανακοίνωση «αρκετοί τύποι μεγάλων κατοικιών, από κάστρα στην Ευρώπη έως τεράστιες βίλες στην Καραϊβική, έχουν τη δυνατότητα και την άνεση να στεγάσουν ασφαλώς πάνω από 16 ανθρώπους».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ