Κυριακή 9 Αυγούστου 2020
x

HOME INSPECTION: ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ... ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

Η Home Inspection εισάγει στην αγορά ακινήτου την πρωτοποριακή υπηρεσία επιθεώρησης κατοικίας – Ποια είναι η θεσσαλονικιώτικη start up

Έχετε βρει το σπίτι των ονείρων σας, είστε έτοιμοι να προχωρήσετε στην αγορά του, αλλά ανησυχείτε καθώς δεν γνωρίζετε την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται;

Τέλος στους προβληματισμούς του εν δυνάμει αγοραστή δίνει μία νέα start up, θεσσαλονικιώτικη εταιρεία, η Home Inspection, που αναλαμβάνει να ελέγξει και να αξιολογήσει την κατάσταση του ακινήτου.

Η Home Inspection που παρουσιάστηκε με επιτυχία στην 84η ΔΕΘ, είναι η πρώτη στην Ελλάδα που εισάγει μια καλή πρακτική, η οποία αποτελεί συνήθη τακτική στην Αμερική τα τελευταία τριάντα χρόνια αλλά και σε ευρωπαϊκές χώρες, αυτής της αξιολόγησης του ακινήτου πριν από την αγορά του.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην Αμερική υπάρχουν 60.000 επιθεωρητές κατοικιών, ενώ το 95% των αγορών κατοικιών έπεται μετά από τον έλεγχο του σπιτιού, που διενεργούν επαγγελματίες του χώρου. Στην Ιταλία για να λάβει ο ενδιαφερόμενος δάνειο για την αγορά κατοικίας πρέπει να απευθυνθεί σε εταιρεία που θα διενεργήσει τον σχετικό έλεγχο, ενώ και στην Αγγλία αποτελεί συνηθισμένη πρακτική προκειμένου να αισθανθεί ο αγοραστής ασφαλής για την επιλογή του ακινήτου. Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι ο έλεγχος της οικίας και στη Ρωσία.

Το κενό αυτό που υπάρχει στο συγκεκριμένο κομμάτι της ελληνικής αγοράς ακινήτων  διέγνωσαν τρεις νέοι άνθρωποι, οι διπλωματούχοι πολιτικοί μηχανικοί Γιάννης και Φίλιππος Χαραυγής και ο διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός Θανάσης Δρακούλης. Δημιούργησαν το 2017 την Home Inspection, που εισαγάγει πρώτη στην ελληνική αγορά ακινήτου την πρωτοποριακή υπηρεσία επιθεώρησης του ακινήτου. Με την βοήθεια εξειδικευμένου και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμού αξιολογεί την κατάσταση του ακινήτου και όλων των συστημάτων του.


Όπως εξηγεί Γιάννης Χαραυγής μιλώντας στη Voria.gr «σκοπός της εταιρείας  αποτελεί η συμβολή στη διαδικασία αγοραπωλησίας ακινήτου, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του πελάτη, παρέχοντας του ολοκληρωμένες πληροφορίες αναφορικά με τις παραμέτρους που σχετίζονται με αυτή και ελαχιστοποιώντας τους οποίους  κινδύνους μπορεί να περιλαμβάνει».

«Η επιθεώρηση αποσκοπεί στην ενημέρωση σχετικά με το σπίτι που επιλέγει ο αγοραστής, στην κατανόηση των συστημάτων, καθώς και στην παροχή πληροφοριών συντήρησης και απαιτούμενων επισκευών για την προστασία της επένδυσης» τονίζει ο Θανάσης Δρακούλης υπογραμμίζοντας πως με την επιθεώρηση του ακινήτου  διώχνουμε την ανασφάλεια του επενδυτή.

Στην ερώτηση αν είναι ικανοποιημένοι από την μέχρι στιγμής ανταπόκριση του αγοραστικού κοινού, δεδομένου πως είναι μια νέα υπηρεσία για τα ελληνικά δεδομένα, απαντούν θετικά, καθώς δεν είναι λίγοι τόσο οι ξένοι επενδυτές (κυρίως  Ρώσοι και Άγγλοι, που είναι εξοικειωμένοι με την συγκεκριμένη πρακτική) αλλά και οι Έλληνες που απευθύνονται στην εταιρεία.

Ο κύριος όγκος εργασίας της εταιρείας αφορά εξοχικές κατοικίες στη Χαλκιδική αλλά από τη στιγμή που η κτηματαγορά της Θεσσαλονίκης άρχισε να ανεβάζει στροφές δεν λείπουν και οι περιπτώσεις αγοραστών διαμερισμάτων που επιθυμούν έλεγχο της οικίας που επέλεξαν.

Οι υπηρεσίες - Τα πλεονεκτήματα

Οι υπηρεσίες που προσφέρει η Home Inspection, https://www.homeinspection.gr,  η οποία μετά τον σχετικό έλεγχο προχωρά στην καταγραφή report, είναι: έλεγχος ηλεκτρολογικών, έλεγχος υδραυλικών, θερμογραφικός έλεγχος, ανίχνευση διαρροών, έλεγχος  υγρομόνωσης - ανίχνευση υγρασίας, οπτικός έλεγχος στατικών, έλεγχος  λειτουργίας τζακιού - καμινάδας, έλεγχος κουφωμάτων, έλεγχος κινδύνου, έλεγχος ψύξης - θέρμανσης, έλεγχος σωστής λειτουργίας εξοπλισμού - μηχανημάτων, έλεγχος  θερμομόνωσης - θερμογεφυρών, μέτρηση καθαρών τετραγωνικών μέτρων σπιτιού, αποτίμηση γενικής κατάστασης και ποιότητας κατασκευής σπιτιού.

 Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει μία επιθεώρηση της οικίας είναι:
-Διασφάλιση της επένδυσης
-Αντιμετώπιση προβλημάτων και αστοχιών πριν την αγορά της κατοικίας και πριν την εγκατάσταση σας
-Αίσθημα ασφάλειας και αυτοπεποίθησης σχετικά με την επιλογή σας καθώς μειώνονται σημαντικά οι αβεβαιότητες που συνεπάγεται η αγορά μιας κατοικίας
-Πλήρη κατανόηση της λειτουργίας των συστημάτων του σπιτιού
-Πλήρη ενημέρωση για την σωστή συντήρηση των συστημάτων του σπιτιού
-Ενημέρωση για την αποδοτικότητα των συστημάτων
-Συμβολή στην διαπραγμάτευση μεταξύ του πωλητή και του αγοραστή για το τελικό τίμημα

φωτο αρχείου
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ