Σάββατο 15 Μαΐου 2021
x

H ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής στηρίζει την έκδοση του βιβλίου του Χαλκιδικιώτη εκπαιδευτικού και συγγραφέα Χρήστου Αθ. Φυλαχτού.

Στη στήριξη της έκδοσης του βιβλίου του Χαλκιδικιώτη εκπαιδευτικού και συγγραφέα Χρήστου Αθ. Φυλαχτού με τίτλο «Μανιώ η Γαλατσάνα» προχώρησε Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής στο πλαίσιο των πολιτιστικών της δράσεων για το έτος 2020.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος δήλωσε σχετικά: "Κάθε προσπάθεια που προβάλλει και αναδεικνύει την ιστορία και την παράδοση του τόπου μας πρέπει να στηρίζεται από όλους μας. Μέσα από το έργο "Μανιώ η Γαλατσάνα" του Χαλκιδικώτη, δασκάλου και συγγραφέα Χρήστου Φυλαχτού, αναφύονται ιστορικά στοιχεία της περιόδου της Τουρκοκρατίας και τοπικά ήθη και έθιμα της Γαλάτιστας που αναβιώνουν έως σήμερα.Θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Φυλαχτό για αυτό το εγχείρημα αλλά και να παρακινήσω και άλλους Χαλκιδικιώτες να ασχοληθούν και να αναζητήσουν κρυμμένες σελίδες της ιστορίας και της παράδοσης του αγαπημένου μας τόπου. Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής θα είναι αρωγός, στο μέτρο του δυνατού, σε κάθε είδους αξιόλογες προσπάθειες".

Το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν σε όλα τα Δημοτικά και Γυμνάσια και τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες του νομού καθώς επίσης και σε όλα τα δημοτικά ραδιόφωνα της χώρας με ευθύνη του συγγραφέα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ