Πέμπτη 15 Απριλίου 2021
x

ΓΩΓΟΣ: ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΛΗΞΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Η μείωση της διασποράς είναι υψίστης σημασίας αυτή τη στιγμή, καθώς τα νοσοκομεία βρίσκονται στα όριά τους, διευκρίνισε ο καθηγητής

Στα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από την κυβέρνηση καθώς και στο χρονικό διάστημα εφαρμογής τους αναφέρθηκε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

Ο κ. Γώγος μιλώντας στο Mega τόνισε πως τα νέα περιοριστικά μέτρα ανακοινώθηκαν χθες από την κυβέρνηση ως ύστατη προσπάθεια καταπολέμησης των άσκοπων μετακινήσεων των πολιτών έχουν στόχο το να ξεπεραστεί το πρόβλημα της κινητικότητας και να ελαττωθεί η μεταφορά του πληθυσμού από την μία περιοχή στην άλλη.

Στο ίδιο πλαίσιο, συμπλήρωσε πως η μείωση της διασποράς είναι υψίστης σημασίας αυτή τη στιγμή, καθώς τα νοσοκομεία βρίσκονται στα όριά τους.

Για το εμβόλιο της AstraZeneca είπε πως καθώς υπάρχει εκτεταμένη ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού, θα χορηγηθεί σε περισσότερα άτομα και περισσότερες ηλικιακές ομάδες.

Αναφέρθηκε και στους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας, υποστηρίζοντας πως προτεραιότητα έχει η ασφάλειά τους και πως θα υποστηριχτούν πλήρως από την πολιτεία. Ήδη η πολιτική προστασία έχει εξουσιοδοτηθεί για να διαχειριστεί πλήρως την κατάσταση.

Για τα μέτρα εκτίμησε πως θα διαρκέσουν περισσότερο από τη χρονική διάρκεια που έχει οριστεί, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, «είναι δύσκολο να έχει λήξει η κατάσταση μέχρι την Καθαρά Δευτέρα».

Μίλησε για την κατάσταση στα νοσοκομεία και υποστήριξε πως γίνεται τεράστια προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο και πως η αλληλεγγύη είναι αναγκαία αυτή την εποχή.

 A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ