Κυριακή 22 Μαΐου 2022
x

ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ: ΚΑΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, με αφορμή την σημερινή βράβευση Νόμπελ Ειρήνης σε δύο δημοσιογράφους, επισήμανε την προστασία της ελευθερίας του Τύπου

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε σήμερα έκκληση για την προάσπιση της ελευθερίας του Τύπου παγκοσμίως, μετά τη βράβευση με το Νόμπελ Ειρήνης των δημοσιογράφων Μαρία Ρέσα και Ντμίτρι Μουράτοφ.

Διαβάστε: Σε δύο δημοσιογράφους απονεμήθηκε το φετινό Νόμπελ Ειρήνης

«Τη στιγμή που συγχαίρουμε τους βραβευθέντες, ας επαναβεβαιώσουμε το δικαίωμα στην ελευθερία του Τύπου, ας αναγνωρίσουμε τον θεμελιώδη ρόλο των δημοσιογράφων και ας ενισχύσουμε τις προσπάθειες σε κάθε επίπεδο για τη στήριξη ελεύθερων, ανεξάρτητων και πολλαπλών ΜΜΕ», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου.

«Καμία κοινωνία δεν μπορεί να είναι ελεύθερη και δίκαιη χωρίς δημοσιογράφους ικανούς να ερευνούν τις παραβιάσεις, να ενημερώνουν τους πολίτες, να ζητούν λογαριασμό από τις ηγεσίες», σημειώνεται.

Ο Γκουτέρες εξέφρασε την ανησυχία του εξαιτίας ενός «λόγου κατά των ΜΜΕ» που ενισχύεται, όπως και για τα «αυξανόμενα περιστατικά βίας και παρενόχλησης σε βάρος δημοσιογράφων, σε προσωπικό επίπεδο και στο διαδίκτυο», που στοχεύουν κυρίως τις γυναίκες δημοσιογράφους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ