Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020
x

ΓΚΟΥΡΙΑ: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

έλουμε και ελπίζουμε ότι θα μειωθεί το χρέος και το ποσοστό του χρέους ως προς το ΑΕΠ, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ.

«Ηρθε η ώρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, ο οποίος συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον κ. Γκουρία η χώρα μας έκανε όλες αυτές τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες είναι απαραίτητες για να υπάρξει, πλέον, και ελάφρυνση του χρέους.

«Η Ελλάδα κατέκτησε το δικαίωμα αυτό που της αξίζει και γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κυρίως και κάποιοι πολιτικοί λόγοι, κάποιοι πολιτικοί περιορισμοί, βεβαίως και ζούμε και εμείς στην πραγματικότητα, τα κατανοούμε όλα αυτά, αλλά πρέπει να δοθεί μια ελάφρυνση. Γιατί σε όλες τις παραδοχές σχετικά με την ανάπτυξη υπάρχει πάντοτε και το θέμα του χρέους».

Αναφερόμενος στις σημαντικές προσπάθειες που κατέβαλε ο ελληνικός λαός, ο κ. Γκουρία ανέφερε πως «πολλοί θα πρέπει να αισθάνονται ότι θα αρχίσουν να δικαιώνονται, γιατί τώρα είναι δυνατό να υπάρχει ανταπόδοση».

«Εχουμε το βλέμμα προσηλωμένο στο 2022. Θέλουμε και ελπίζουμε ότι θα μειωθεί το χρέος και το ποσοστό του χρέους ως προς το ΑΕΠ. Θα αυξηθεί το ΑΕΠ και οι οίκοι αξιολόγησης θα προβούν στις αξιολογήσεις τους και θα χρηματοδοτήσετε το χρέος πιο φτηνά. Μιλάμε για μια περίπλοκη κατάσταση αλλά και πολύ ελπιδοφόρα», ανέφερε ο γ.γ. του ΟΟΣΑ.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την επόμενη μέρα της Ελλάδας, μετά την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο, ο κ. Γκουρία τόνισε πως η «Η Ελλάδα είναι που θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις με πεφωτισμένες ηγεσίες και με την υποστήριξη των φίλων σας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ