Τρίτη 24 Μαΐου 2022
x

ΓΚΑΓΚΑ: ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας σημείωσε πως ο ιός λήγει αρκεί να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε υπομονή για λίγο καιρό ακόμη.

Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα μέτρα αυτή τη στιγμή λόγω μεγάλου αριθμού κρουσμάτων, εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Επισήμανε ωστόσο σε συνέντευξη στην ΕΡΤ ότι αυτό είναι θέμα που θα το αποφασίσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συνέρχεται σήμερα.

Η κ. Γκάγκα αναφέρθηκε και στη μετατροπή του Παίδων Πεντέλης σε Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο. Τόνισε ότι είναι ένα σημαντικό νοσοκομείο, το οποίο εξυπηρετεί εκατοντάδες παιδιά στο βόρειο τομέα των Αθηνών. Όπως σημείωσε, θέλουμε να συνεχίσει τη λειτουργία και να την αυξήσει. Έτσι θα συνεχίσει την πρωινή του λειτουργία κανονικά, δηλαδή θα δέχεται και τα τακτικά του ιατρεία και τα επείγοντα περιστατικά, ενώ για έξι εβδομάδες θα αναστείλουμε τις βραδινές του εφημερίες που γίνονται Δευτέρα και Πέμπτη την εβδομάδα. Αυτό γίνεται, όπως είπε, γιατί στην Αθήνα γίνονται καθημερινά: 600 εμβολιασμοί σε παιδιά στο «Αγία Σοφία», 400 στο «Αγλαΐα Κυριακού» και 300 στο Παίδων Πεντέλης και θέλουμε να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη γιατί είναι επιτακτική ανάγκη.

Το Παίδων Πεντέλης έχει πολύ καλή πρόσβαση και πάρκινγκ, γεγονός που το κάνει να είναι εξυπηρετικό για γονείς και τα παιδιά, σημείωσε η υπουργός και ανέφερε ότι πριν ληφθεί η απόφαση είχε συνομιλίες και με τη διοίκηση και τις υπηρεσίες του νοσοκομείου. «Θέλουμε να συνεχίσει τη λειτουργία του το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης για αυτό και ανοίγουμε θέσεις για νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ θα σταλούν και μεταπτυχιακοί φοιτητές από το πανεπιστήμιο Αθηνών», τόνισε η κα Γκάγκα.

Για πόση ώρα είναι μολυσματικός ο κορωνοϊός στον αέρα -Τι συμβαίνει στα 5 και τα 20 λεπτά

Για τη λειτουργία των σχολείων, η υπουργός σημείωσε ότι γίνονται συνεχείς έλεγχοι στα παιδιά και όλα μπορεί να αλλάξουν, δεν σημαίνει ότι αν ανοίγαμε μια βδομάδα αργότερα δεν θα είχαμε πολλά κρούσματα. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που είχε κλειστά τα σχολεία για μεγάλο διάστημα και αυτό είχε αρνητικές επιπτώσεις στα παιδιά, επεσήμανε η κα Γκάγκα.

Το Πάσχα μας θα είναι κανονικό

Κλείνοντας, εκτίμησε ότι ο ιός λήγει αρκεί να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε υπομονή για λίγο καιρό ακόμη, σημειώνοντας ότι θα πάνε καλύτερα τα πράγματα στη συνέχεια και το «Πάσχα μας θα είναι κανονικό». «Την περίοδο εκείνη θα έχει κρούσματα όπως έχει και η γρίπη», είπε χαρακτηριστικά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ